Cardano-oprichter reageert op ondergang ex-CEO Binance

Louise de Graaf


Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA), heeft in een nieuwe YouTube-video uitbundig op het vertrek van Changpeng Zhao als CEO van Binance gereageerd. De CEO van Input Output Global, het bedrijf achter de ontwikkeling van Cardano, ziet het vertrek van Zhao, beter bekend als ‘CZ’, als ‘’het einde van een tijdperk’’.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Cardano’s Hoskinson looft CZ

Hoskinson heeft in zijn laatste YouTube-video van 22 november gereflecteerd op de ondergang van CZ, die onderdeel is van een bredere schikking tussen Binance en de Amerikaanse overheid.

In de video spreekt Hoskinson veel lof uit naar de oprichter van Binance die volgens hem ‘’deel uitmaakte van een klasse van ondernemers in de cryptocurrency-ruimt die echt de snelle, groeiende en innovatieve kant van dingen belichaamden’’.

CZ richtte Binance in juli 2017 op. Acht maanden later mocht hij zichzelf miljardair noemen en leidde hij ‘s werelds grootste crypto exchange op basis van handelsvolume. ”Hij was een van de grootste ondernemers van onze tijd’’, verklaarde Hoskinson, eraan toevoegend dat ‘’triljoenen dollars aan activa door zijn exchange stroomden.

Binance heeft een historische schikking van 4,6 miljard dollar getroffen met het Department of Justice (DOJ), ofwel het Amerikaanse Ministerie van Justitie, en schuldig gepleit voor het witwassen van geld, samenzwering om een niet-gelicentieerd geldtransmissiebedrijf te runnen en overtredingen van sancties. CZ heeft schuldig gepleit voor het overtreden van de ‘Bank Secrecy Act’ (BCA), een Amerikaanse wet die financiële instellingen verplicht om maatregelen te nemen ter voorkoming van witwassen en andere financiële misdrijven, en moest noodgedwongen afscheid nemen van de beurs.

Waarschuwing crypto regulatie

Ook waarschuwde Hoskinson dat de wereld aan het veranderen is en dat ondernemers niet langer in staat zullen zijn om gecentraliseerde systemen te gebruiken en tegelijkertijd niet aan de regelgeving te voldoen.

Hij suggereerde dat de Amerikaanse overheid waarschijnlijk haar inspanningen zal voortzetten om cryptodiensten te reguleren, inclusief het uiteindelijk proberen op te leggen van beperkingen aan externe wallets. Hij beweerde echter ook dat innovators ‘’nog steeds veel invloed hebben’’ die benut kan worden om vrijheid te bevorderen en tegelijkertijd enkele zorgen van toezichthouders weg te nemen.

Post Views: 126Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment