Coinbase’ eigen crypto netwerk krijgt geen eigen token: slimme zet?

Louise de Graaf


Coinbase heeft begin dit jaar zijn eigen blockchain genaamd Base onthuld. Het layer 2-netwerk is ondanks wat startproblemen in korte tijd erg populair geworden, maar er is één opvallend verschil met andere projecten: er is geen token. Toch is het bedrijf niet van plan om hier verandering in te brengen.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Coinbase plant geen eigen altcoin

Dat verklaarde Coinbase-CEO Brian Armstrong in een interview met Decrypt. Opvallend genoeg is het exact het tegenovergestelde als wat Coinbase’ topman van de juridische afdeling, Paul Grewal, in september verklaarde aan de crypto-krant. Grewal sloot niet uit dat het bedrijf ergens in de toekomst een eigen token zou introduceren.

Maar volgens Armstrong bestaat er momenteel geen plan voor zo’n token, en een woordvoerder van het bedrijf bevestigde dit. Volgens de CEO is de crypto exchange erg blij met hoe het netwerk zich heeft ontwikkeld sinds de lancering in augustus. In slechts een aantal maanden was het al de op twee na grootste layer 2-blockchain. Op bepaalde momenten was het zelfs flink groter dan de twee grotere concurrenten, Optimism (OP) en Arbitrum (ARB).

Grote plannen voor Base blockchain

Het [netwerk] heeft al een [Total Value Locked, TVL] van ongeveer 500 miljoen, wat erg goed is,” verklaarde de topman. Bij de introductie had het al ongeveer een miljoen walletadressen die met het netwerk bezig waren. Het doel van de layer 2-chain is om Ethereum (ETH) beter schaalbaar te maken, en Coinbase heeft hier grote ambities in.

Om adoptie aan te moedigen wil de cryptobeurs de transactiekosten laten dalen naar 1 dollarcent en de snelheid opvoeren tot minder dan 1 seconde per transactie. Ongeveer 7% van alle transacties op Coinbase zou op dit moment gebruikmaken van layer 2-technologieën. Armstrong wil at dit deel veel groter wordt, wat meerdere jaren zou gaan kosten.

Base moet in de toekomst verder meer kunnen dan nu. Armstrong wil dat Base ook voor blockchains zoals Solana ondersteuning toe gaat voegen. Hij vergelijkt de verschuiving van layer 1-blockchains naar layer 2 met die van inbellen in de vroege fase van het internet naar breedband. Nu is het aan ontwikkelaars om applicaties voor het netwerk te maken – het enthousiasme bij ontwikkelaars zou al voelbaar zijn.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment