Crypto analist noemt mogelijke aanjagers voor succesvol 2024

Louise de Graaf


Fundamenteel heeft het crypto-landschap een gigantische stap voorwaarts gezet deze week met de lancering van Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Voorheen werd dit beschouwd als een belangrijke katalysator voor een nieuwe bullmarkt. Crypto analist Lark Davis noemt nog vier andere mogelijke aanjagers die volgens hem een succesvol 2024 teweeg zullen brengen.


Litecoin neemt het voortouw als betaalmiddel in cryptoland

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Bitcoin halving en Ethereum update

De eerste twee betreffen belangrijke veranderingen aan ‘s werelds grootste blockchains: Bitcoin en Ethereum (ETH).

Bitcoin zal namelijk rond april zijn begeerde halving ondergaan. Hiermee worden de beloningen die miners ontvangen voor het toevoegen van een nieuw transactieblok aan de blockchain gehalveerd; van 6,25 BTC naar 3,125 BTC.

Historisch gezien heeft deze cruciale verschuiving de weg vrijgemaakt voor een nieuwe en krachtige bullmarkt, en volgens velen staat ons opnieuw zo’n scenario te wachten. Davis sluit zich aan bij het marktconsensus.

Ook Ethereum zal een drastische wijziging ondergaan. Dit jaar zal de zogenoemde ‘Cancun-Deneb’ upgrade doorgevoerd worden op het smart contract netwerk. Ethereum Improvement Proposal (EIP) 4844, beter bekend als ‘Proto-danksharding’, is de belangrijkste verandering en richt zich op het verbeteren van de schaalbaarheid van het netwerk.

Ethereum ETF’s, en mogelijke XRP ETF’s

Sinds de goedkeuring van Bitcoin spot-ETF’s is de aandacht binnen het crypto-landschap verschoven richting de mogelijke komst van dergelijke beursfondsen voor Ethereum. Verschillende aanvragen, van onder andere BlackRock, liggen al enkele maanden bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Davis verwacht dat de SEC in mei een lading Ethereum ETF’s goed zal keuren. Uiterlijk 23 mei zal de toezichthouder een definitief besluit naar buiten moeten brengen voor de poging van VanEck, maar Davis voorziet een massa-goedkeuring tegen die tijd.

Tot slot denkt Davis dat we dit jaar ook nog een beursfonds voor XRP, de cryptomunt van Ripple, zullen krijgen. Davis wijst erop dat de rechtszaak met de SEC, waarin XRP niet tot effect is geclassificeerd, van groot belang zal zijn voor de uiteindelijke lancering.

Al deze factoren tezamen zullen volgens Davis leiden tot een nieuwe bloeiende markt, zoals we die in 2020/2021 hebben gezien.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment