Crypto bedrijf met Russische banden sluit deal met voetbalclub Chelsea

Louise de Graaf


Het Premier League seizoen 2023/2024 begon zonder hoofdsponsor voor voetbalclub Chelsea FC. Daar is nu verandering in gekomen: Chelsea heeft een nieuwe sponsorovereenkomst gesloten met BingX, een crypto exchange die zowel spot- als derivatenhandel diensten aanbiedt.

Toch is de deal bijzonder te noemen gezien BingX zichzelf omschrijft als een standvastige voorstander van de Russische crypto gemeenschap. Dit staat flink in contrast met Chelsea, dat Oekraïne steunde door de ‘Game4Ukraine’ te organiseren en hiermee geld in te zamelen.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nieuwe sponsorovereenkomst met BingX

Tegenwoordig zijn officiële crypto-partners in de voetballerij niet meer weg te denken. Dit seizoen hebben 18 van de 20 Premier League-clubs een officiële crypto-partner. Ook hebben steeds meer voetbalclubs en landenteams zogenoemde ‘fan tokens’. De kopers van die fan tokens kunnen bijvoorbeeld meebeslissen over bepaalde zaken bij de clubs.

Chelsea heeft een nieuwe sponsorovereenkomst gesloten met BingX, waardoor de crypto exchange voor de rest van het resterende seizoen 2023/2034 mouwsponsor is geworden. Na dit seizoen zal BingX het trainingspak van Chelsea sponsoren waar een meerjarige deal mee is gemoeid.

Vanaf volgend seizoen speelt Chelsea wel met een sponsor op de voorkant van het shirt. Chelsea had eerder dit jaar aangekondigd dat Infinite Athlete hun nieuwe sponsor hiervoor zal zijn.

BingX gelinkt aan Rusland

BingX, opgericht in 2018, is een crypto exchange die wereldwijd meer dan 10 miljoen gebruikers heeft. Echter wordt BingX gelinkt aan Rusland en benadrukte, na ook het Moskou Tech Week-evenement georganiseerd te hebben, hun invloed in Rusland in een blog op hun website waarin stond:

Het doel van het evenement was om de uitgebreide mogelijkheden te benadrukken die BingX zijn gebruikers biedt, en zichzelf te positioneren als een betrouwbare en baanbrekende beurs binnen de Russische markt. Met een focus op het voldoen van unieke behoeften van het lokale publiek, heeft BingX bewezen een standvastige voorstander te zijn van de Russische crypto gemeenschap.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Chelsea steunt Oekraïne

Chelsea-mede-eigenaren Clearlake Capital en Todd Boehly, die over de deal met BingX hebben onderhandeld, kochten de club over van de Russische miljardair Roman Abramovich. Dit kwam doordat de Britse regering een sanctie oplegde en Abramovich zo dwong om de club te verkopen. Als gevolg hiervan kreeg Chelsea te maken met beperkingen.

Ook meerdere bedrijven besloten hun handel in Rusland stop te zetten na de invasie van Rusland in Oekraïne. Ook de Premier League en EFL (English Football League) hebben hun uitzendrechten met Rusland opgeschort. Daarnaast heeft Chelsea ook een speler uit Oekraïne, Mykhailo Mudryk.

Chelsea heeft Oekraïne gesteund door ‘Game4Ukraine’ te organiseren. Hierdoor werd er geld ingezameld voor de school Mykhailo-Kotsiubynsky die was getroffen door raketten. Ook bracht Chelsea zelf eerder een verklaring uit waarin het aangeeft dat de situatie in Oekraïne verschrikkelijk en verwoestend is.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment