Crypto exchange Knaken en Johan Cruyff Foundation slaan handen ineen

Louise de Graaf


De Johan Cruyff Foundation is een samenwerking aangegaan met de crypto exchange Knaken. Vanaf vandaag is het mogelijk om met cryptocurrencies te doneren aan de organisatie. Met deze nieuwe ontwikkeling is het de eerste liefdadigheidsorganisatie in Nederland waarbij donaties met cryptovaluta mogelijk zijn.

Crypto exchange Knaken gaat samenwerking aan met Johan Cruyff Foundation

Sinds vandaag is het mogelijk om aan de Johan Cruyff Foundation te doneren met cryptovaluta. De technologie wordt gefaciliteerd door de in Nederland gesitueerde crypto exchange Knaken. Men kan, in plaats van iDEAL, kiezen voor Knaken’s SETTLE systeem om mee te doneren.

De crypto donatie zal door Knaken direct worden omgezet naar euro’s gedurende de transactie. Zo heeft de Johan Cruyff Foundation geen last van de schommelende koersen en ontvangen ze evenveel als dat er wordt gedoneerd. De transactiekosten voor de donaties neemt Knaken voor zijn rekening. 

De Johan Cruyff Foundation is zelf opgezet door Johan Cruyff in 1997. Het doel van de liefdadigheidsorganisatie is om het voor ieder kind mogelijk te maken om te kunnen sporten. Tot 2016 heeft de organisatie meer dan 200 kleine voetbalvelden met kunstgras aangelegd in woonwijken. Daarvan waren er 33 speciaal ontworpen voor kinderen met een beperking.

Crypto handelaren kunnen nu anoniem doneren

Men kan met crypto doneren aan de organisatie via de donatiepagina op de website van de Cruyff Foundation. Knaken’s systeem SETTLE is speciaal gebouwd met oog voor veiligheid en privacy. Donateurs kunnen zo veilig en efficiënt doneren. Ook is SETTLE anoniem voor de buitenwereld, waardoor donaties anoniem blijven indien men dat wil.

Met de nieuwe technologie hoopt de Johan Cruyff Foundation een nieuwe doelgroep aan te spreken voor donaties. Crypto handelaren en investeerders hebben nu de mogelijkheid om anoniem een steentje bij te dragen. Zo kunnen met hun bijdrage nóg meer kinderen en jongeren de kans krijgen om te sporten en bewegen.

Post Views: 18Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment