Crypto gigant Tether vult plotseling voorraad aan met $1 miljard

Louise de Graaf


Recente rapporten onthullen dat tether (USDT), een van de meest populaire stablecoins, zijn voorraad heeft aangevuld met een indrukwekkende hoeveelheid van 1 miljard USDT.


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

Tether CEO licht voorraadwijziging toe

Tether heeft onlangs aangekondigd dat het een transactie heeft uitgevoerd om 1 miljard USDT aan zijn voorraad toe te voegen. Deze informatie zorgt voor ophef in de wereld van crypto, waar de focus lag op het feit dat het om niet-omlopende USDT ging.

Deze niet-omlopende stablecoins worden typisch gebruikt voor interne doeleinden en worden niet direct op de markt verhandeld. Het lijkt erop dat Tether hiermee zijn positie als de belangrijkste stablecoin wil handhaven en mogelijke liquiditeitsproblemen wil voorkomen.

Volgens de CEO is de 1 miljard USDT geautoriseerd maar nog niet uitgegeven. Dat laat hij weten in een reactie op een X-post. Deze verklaring benadrukt dat de nieuwe voorraad nog niet op de markt is gebracht, wat zou kunnen helpen om zorgen over een mogelijke overvloed aan USDT te verzachten.

“Let op, dit is een geautoriseerde maar niet uitgegeven transactie, wat betekent dat dit bedrag zal worden gebruikt als voorraad voor de volgende periode van uitgifteverzoeken en chain swaps,” verklaarde Ardoino.

Crypto sceptici niet te spreken

Niet iedereen is te spreken over de verandering in het Tether-landschap. Zo uit X-gebruiker Hekmuts Meskonis zijn zorgen over de gebrekkige transparantie.

“Het zou interessant zijn om het document of de overeenkomst te onderzoeken en meer te weten te komen over de personen die verantwoordelijk zijn voor dit kerstwonder van het creëren van 1 miljard USDT uit het niets”, aldus Meskonis op X.

Sommige sceptici beweren ook dat de recente bijdruk van USDT waarschijnlijk zal worden gebruikt om de prijs van bitcoin (BTC) te verhogen. Dit beweren zij aangezien sommige analisten in de branche Tether’s USDT-bijdrukkingen hebben gekoppeld aan het opblazen van de BTC-prijs. “Zeg gewoon rechtstreeks dat je het bijgedrukt hebt om bitcoin op te pompen,” reageerde een andere gebruiker in de thread.

Post Views: 156

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment