Crypto kan ontploffen in Argentinië dankzij nieuwe president

Louise de Graaf


Argentinië wordt al jaren geteisterd door een absurd hoge inflatie, wat de crypto-adoptie in het land ten goede komt. Nu Bitcoin (BTC) liefhebber Javier Milei als winnaar uit de strijd is gekomen in de presidentsverkiezingen kan crypto nóg meer omarmd gaan worden in het land, volgens crypto-vermogensbeheerder Grayscale.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Boost Bitcoin en crypto adoptie Argentinië

Grayscale heeft afgelopen maandag een nieuw rapport naar buiten gebracht waarin het de overwinning van de radicale, extreemrechts Milei bespreekt en de implicaties op de crypto-adoptie van het land.

Veel Bitcoin-fanaten steunen de nieuwe president aangezien hij zich positief heeft uitgelaten over Bitcoin en zich bovendien keert tegen de centrale bank. Hij noemt de centrale bank van het land oplichterij en wil deze zelfs volledig opheffen.

De inflatie- en armoedeproblemen in Argentinië nemen steeds grotere vormen aan en dus zoeken steeds meer mensen een uitweg in crypto. De jaarlijkse inflatie is opgelopen tot 140 procent en 40 procent van de in totaal 45 miljoen inwoners leeft momenteel in armoede. Grayscale denkt dat de crypto-adoptie tot een nog hoger niveau getild kan worden dankzij het presidentschap van Milei. Onderzoekers van Grayscale schrijven namelijk het volgende:

‘’Zijn presidentschap zou de weg vrij kunnen maken voor een grotere acceptatie en integratie van cryptocurrencies in de Argentijnse economie, wat een potentiële oplossing zou bieden voor de al lang bestaande problemen van inflatie en financiële instabiliteit.’’

Volgens Grayscale is de overwinning van Milei een belangrijke stap voorwaarts voor de adoptie van digitale activa, ‘’nu Bitcoin dichter bij het vervullen van zijn rol komt als een super-soeverein ruilmiddel om een toegankelijker en inclusiever financieel systeem te versnellen’’.

Vooralsnog zijn er geen crypto-gerelateerde plannen naar buiten gebracht door de kersverse president. Daarentegen heeft hij eerder al wel aangegeven de Amerikaanse dollar om te willen vormen tot nationale valuta.

Controversiële plannen BTC-liefhebber

Veel Bitcoin-enthousiastelingen zijn blij met de overwinning van Milei. Zijn steun voor Bitcoin en tevens zijn anarcho-kapitalistische denkwijze, die enkele overeenkomsten vertoont met de ‘filosofie’ van Bitcoin, heeft hem veel lof opgeleverd in de Bitcoin-gemeenschap.

Buitenstaanders zijn echter kritisch over de pas gekozen leider van Argentinië.. Hij wil namelijk de handel in baby’s legaliseren, is van mening dat de verkoop van menselijke organen legaal moet zijn, wil de aanschaf van vuurwapens gemakkelijker maken en ontkent klimaatverandering.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment