Crypto memecoin BONK bestaat 1 jaar: dit moet je weten

Louise de Graaf


Exact één jaar geleden werd de inmiddels razend populaire memecoin bonk (BONK) in het leven geroepen. De op Solana (SOL) gebaseerde crypto heeft een niet snel te vergeten debuutjaar achter de rug waarin het zichzelf op de kaart heeft weten te zetten. Op deze jubileumdag duiken we de diepte in wat betreft het relatief nieuwe crypto-project en blikken we terug op het indrukwekkende jaar voor BONK.


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

BONK: nieuwe dogecoin rivaal

Op 25 december 2022 werd BONK, de allereerste memecoin met hondenthema op het Solana netwerk, gelanceerd middels een grootschalige airdrop. 50 procent van het totale aanbod van 100 biljoen tokens werd verdeeld onder Solana-gebruikers die op de een of andere manier hebben bijgedragen aan de ontwikkeling en groei van het netwerk.

Crypto-airdrops zijn erg gebruikelijk, maar het komt zelden voor dat een project de helft van de totale voorraad op deze manier distribueert. Volgens de ontwikkelaars toont de opmerkelijke airdrop de toewijding aan de community. In de whitepaper van BONK wordt niet voor niets de ambitie geschetst om de ‘’community coin’’ van Solana te worden.

Bonk is als grap gecreëerd door een groep anonieme ontwikkelaars na de ineenstorting van crypto exchange FTX. De munt werd echter met open armen verwelkomd aangezien het in de eerste week met een indrukwekkende 3.766 procent was gestegen.

Na een lange radiostile is de koers van BONK geëxplodeerd sinds halverwege oktober. De afgelopen maanden staat de token centraal binnen het crypto-landschap en is het uitgegroeid tot de derde grootste memecoin van de industrie, achter shiba inu (SHIB) en dogecoin (DOGE).

Naast BONK telt het Solana netwerk nog drie andere memecoins die qua marktkapitalisatie binnen de top 1.000 cryptomunten vallen. Er is echter een reusachtig gat tussen BONK en zijn ‘concurrenten’.

BONK koersexplosie

Sinds 21 oktober beleeft BONK een onvergetelijke opmars. Sinds die dag is de koers met meer dan 9.400 procent gestegen. Deze stijging is deels te verklaren uit de hernieuwde interesse in het Solana netwerk. Solana is in dezelfde periode tevens als een raket de lucht in geschoten: namelijk met zo’n 350 procent.

Ook is Bonk op grote beurzen genoteerd zoals Binance, Coinbase en KuCoin, waardoor het plotseling toegankelijk is gemaakt voor het grote publiek.

Bonk staat volop in de schijnwerpers de afgelopen tijd, net zoals pepe (PEPE) was in het tweede kwartaal van dit jaar. Wat is begonnen als een waardeloos kerstcadeau is inmiddels uitgegroeid tot een ware concurrent voor shiba inu en dogecoin.

Post Views: 26Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment