Crypto topman lyrisch over bitcoin halving & spot ETF

Louise de Graaf


In een recent interview deelde Paolo Ardoino, de CEO van crypto gigant Tether, zijn positieve inzichten over zijn de aankomende bitcoin-halving en Bitcoin Spot Exchange-Traded Fund (ETF). Met zijn lovende woorden deelt hij de mening van een breed scala aan crypto investeerders.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Crypto gigant Tether naar de beurs?

Ardoino nam in oktober van het afgelopen jaar de positie van CEO over bij Tether. Op de vraag of de stablecoin-gigant nu wel naar de beurs gaat, antwoord hij conservatief: “Zoals ik eerder heb aangegeven, heeft Tether geen plannen om naar de beurs te gaan”, start de nieuwe CEO.

“Onze focus blijft liggen op onze missie, namelijk het bedienen van een diverse groep klanten wereldwijd, met name die in opkomende markten. We geloven dat onze inspanningen zich moeten concentreren op het leveren van waarde aan onze klanten in plaats van het nastreven van kortetermijnwinsten voor aandeelhouders”, weet Ardiono te melden.

‘2024: het jaar van Bitcoin’

Ardoino deelt ook zijn mening over misschien wel de twee meest besproken gebeurtenissen in de cryptowereld van het moment: de bitcoin-halving en de mogelijke goedkeuring van de eerste Bitcoin Spot ETF. Ook hier had hij veel lovende woorden voor: “In 2024 zal het aanstaande bitcoin-halvingsevenement naar verwachting de veerkracht van het netwerk vergroten en zijn positie als basis van het cryptocurrency-ecosysteem verder versterken.”

Zo is Ardoino ervan overtuigt dat de vierde halving van bitcoin (BTC) goed uit zal pakken wat de wereldwijde adoptie betreft. “Historische gegevens van eerdere halvingen tonen een consistente trend: elke halving heeft aanzienlijke stijgingen in de waarde van bitcoin teweeggebracht”, voegt hij toe.

De nieuwe Tether-CEO is optimistisch over de goedkeuring van een Bitcoin ETF door de Securities and Exchange Commission (SEC). “Ik geloof dat de vooruitzichten van de SEC om een spot Bitcoin ETF goed te keuren veelbelovend zijn. De toenemende interesse in bitcoin van institutionele investeerders, zoals blijkt uit de recente stijging in Tether-uitgifte, geeft aan dat de markt klaar is voor een dergelijke ontwikkeling.”

Volgens Ardiono kan een mogelijke goedkeuring van een Bitcoin ETF de institutionele adoptie verder bevorderen en “meer legitimiteit aan de cryptowereld brengen.”

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment