Crypto wallet daagt hackers uit om half miljoen bitcoin te stelen

Louise de Graaf


De eigenaar van deze crypto wallet komt wel met een hele bijzondere en gedurfde uitdaging.

Zengo Wallet daagt alle hackers uit om zijn crypto wallet te kraken en bitcoin (BTC) eruit te halen.

De winnaar kan bijna een half miljoen aan bitcoin winnen, althans als de hacker erin slaagt om de bitcoin uit de wallet te krijgen.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De uitdaging: hack een ‘onhackbare’ bitcoin en crypto wallet

Bedrijven achter nieuwe softwareproducten lanceren regelmatig een zogeheten ‘bug bounty’ programma. Hierbij sporen hackers fouten op in de software en verdienen daarvoor een beloning.

Zengo Wallet gaat een stapje verder en organiseert een wedstrijd voor hackers om zijn wallet te kraken. Lukt het de hacker(s) om de bitcoin uit de wallet te halen, dan mogen ze de bitcoin houden.

Zengo Wallet lijkt echter overtuigd dat de hackers zullen falen. Het bedrijf beweert dat zijn wallet geen “seed phrase kwetsbaarheid” heeft. Gebruikers van de Zengo wallet hoeven geen seed phrase op te schrijven bij het aanmaken van een nieuwe account.

In plaats daarvan vertrouwt de wallet op een zogenaamde multi-party computation (MPC) netwerk om transacties te ondertekenen. In plaats van dat het systeem een private key genereert, worden er 2 afzonderlijke delen gecreëerd.

De eerste wordt opgeslagen op het mobiele toestel van de gebruiker, het tweede deel op het MPC-netwerk. Het gebruikersdeel wordt vervolgens beveiligd door een drievoudige authenticatiemethode, of 3FA.

Om toegang te krijgen tot de wallet moet je dus eerst toegang hebben tot een versleuteld back-upbestand op je Google of Apple account en het e-mailadres dat gebruikt werd om het wallet-account aan te maken.

Vervolgens moet je ook een gezichtsscan ondergaan op je mobiele apparaat. Dat is de derde factor in deze drievoudige authenticatiemethode.

Hackers kunnen 10 BTC ter waarde van $440.000 winnen

Dit moet de Zengo Wallet ‘onhackbaar’ maken volgens de ontwikkelaars. In de komende weken zullen we erachterkomen of dat daadwerkelijk zo is.

De uitdaging gaat morgen op 9 januari van start en duurt 15 dagen tot 24 januari. Eerst zal er slechts 1 bitcoin in de wallet zijn, op 14 januari zal Zengo er 4 BTC aan toevoegen en op 21 januari nogmaals 5 BTC.

Als de hacker slaagt om de wallet te kraken, mag hij alle 10 bitcoins uit de wallet behouden. Deze zijn op het moment van schrijven zo’n $440.000 waard. Ook als je niet slaagt om de wallet te kraken, maak je kans op $750 aan bitcoin, meldt het bedrijf.

Post Views: 67

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment