Dit is waarom de bitcoin koers momenteel geschiedenis schrijft

Louise de Graaf


De bitcoin koers handelt op het moment van schrijven op 42.600 dollar en voor velen is dat een teleurstelling. Waarom? Omdat de hype rondom de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten gigantisch was en de koersreactie tot op heden mensen teleursteld.

Wat investeerders echter lijken te vergeten, is dat we sinds het jaar 2020 een reeks van economische schokken moesten verwerken die zijn weerga niet kennen.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin is weerbaarder dan ooit

Sinds 2020 hebben we de Amerikaanse inflatie voor het eerst in 40 jaar tijd boven de 9 procent zien uitstijgen. Verder zagen we het tweede en derde grootste bankfalen in Amerikaanse geschiedenis, schoten de olieprijzen in een kwestie van maanden van minus 40 dollar naar plus 100 dollar per vat.

Daarna begon in maart 2022:

  • de meest agressieve rentecampagne in de geschiedenis van de Amerikaanse centrale bank;
  • kregen we als gevolg daarvan de duurste huizenmarkt in de geschiedenis;
  • nam de Amerikaanse centrale bank er voor 8 biljoen dollar aan schulden bij;
  • daalde de vraag naar hypotheken naar het laagste niveau sinds 1995;
  • en schoot de Amerikaanse creditcardschuld naar 1 biljoen dollar.

Ondanks al die ellende doet de bitcoin koers het alleraardigst en staan de aandelenmarkten in de buurt van hun all-time high.

Wat dat betreft kunnen we stellen dat bitcoin weerbaarder is dan ooit en dat we te maken hebben met een hele bijzondere markt.

Waarom daalt de bitcoin koers niet?

De grote vraag is waarom de bitcoin koers en de aandelenkoersen niet dalen, ondanks het feit dat ze daar alle reden toe hebben.

Het antwoord op die vraag ligt misschien wel bij de Amerikaanse dollar.

Want wat is het alternatief?

Je kunt je vermogen stallen in Amerikaanse staatsobligaties en daar een rendement van ~5 procent per jaar op vangen. Het risico daarmee is echter dat je kapitaal blijft verliezen aan inflatie.

De Amerikaanse staatsschuld blijft immers maar stijgen en stijgen, waardoor het heel gevaarlijk is om over een langere periode dollars aan te houden. Zou dit dan de grote vlucht naar schaarste betekenen waar bitcoiners het al jaren over hebben?

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment