dit staat de koers mogelijk te wachten

Louise de Graaf


De Bitcoin (BTC) halving, wat door velen wordt beschouwd als de deur naar een nieuwe bullmarkt, komt steeds dichterbij. In april volgend jaar vind het belangrijke Bitcoin-evenement plaats en voor de crypto-gemeenschap kan de tijd niet snel genoeg voorbij vliegen. Terwijl het aftellen nu daadwerkelijk is begonnen, bespreken we de gebeurtenis en blikken we terug op het koersverloop van bitcoin rondom de voorgaande halvings.


📈 Bitcoin verdienen? Eenvoudig vanuit huis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bitcoin halving: minder dan 150 dagen te gaan

De Bitcoin halving is een vooraf bepaalde gebeurtenis dat ingebakken zit in het protocol van Bitcoin dat iedere 210.000 geminede transactieblokken plaatsvindt. Met de Bitcoin halving wordt de beloning die miners verdienen met het succesvol delven van een nieuw transactieblok gehalveerd.

Naar schatting vindt de volgende halving op 18 april 2024 plaats. Deze datum staat echter niet vast en kan nog veranderen afhankelijk van de snelheid waarmee nieuwe blokken worden gemined. Na de volgende halving zullen miners 3,125 BTC opstrijken als block reward in plaats van de huidige 6,25 BTC.

De halving vermindert het aantal nieuwe in omloop gebrachte bitcoins en bevordert dus de schaarste. In het verleden heeft dit iedere keer geleid tot een nieuwe bullmarkt waarin bitcoin tot nieuwe hoogtes steeg.

Bitcoin prijsactie rondom de halving

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat hoewel de halving tot dusver steeds als katalysator heeft gediend voor een langdurige opwaartse trend, betekent dit niet dat dit volgend jaar wederom het geval zal zijn.

Crypto-analist Rekt Capital heeft iets meer dan een maand geleden op X (voorheen bekend als Twitter) de prijsactie van bitcoin rondom de halvings ontleed.

De halving zelf heeft in het verleden nog nooit direct tot een grote stijging geleid, maar juist tot een zijwaartse periode van meerdere maanden. Hierna betrad bitcoin steeds een bullmarkt waarin nieuwe all-time highs werden gevestigd.

Bovendien gaf de analist aan dat bitcoin in het verleden zo’n 60 dagen voorafgaand aan de halving een ‘pre-halving rally’ heeft vertoond. Terwijl de hype omtrent de nieuwe halving in die periode toeneemt, kopen steeds meer investeerders bitcoins met als doel deze met winst te verkopen.

Vervolgens vindt vaak rondom de halving zelf een koersdaling plaats, aangezien velen op dat moment hun munten op de markt willen dumpen. In 2016 stond de daling gelijk aan 38 procent en in 2020 leverde bitcoin 20 procent in.

Niemand kan met zekerheid zeggen wat de bitcoin koers dit keer in petto heeft, maar het zal hoe dan ook interessant worden om te zien in hoeverre bitcoin zijn eerdere prijsactie achterna zal gaan.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment