Dogecoin adoptie bereikt grote mijlpaal, maar niet zonder zorgen

Louise de Graaf


Dogecoin (DOGE), de allergrootste memecoin van de crypto-industrie, heeft een buitengewone mijlpaal bereikt wat betreft zijn wereldwijde adoptie. Het aantal Dogecoin-wallets heeft namelijk een bijzonder getal overschreden. Evenwel blijven er bezorgdheden over de gecentraliseerde verdeling van DOGE-munten.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

  • Advertentie
  • Bitvavo

Dogecoin adoptie

On-chain data van IntoTheBlock laat zien dat het aantal wallets met DOGE voor de eerste keer de mijlpaal van 5 miljoen is gepasseerd. Dit is een belangrijke metriek voor de algehele adoptie van een blockchain.

Tegelijkertijd is het dagelijkse aantal actieve adressen op het netwerk ook als een speer gestegen de afgelopen dagen. Afgelopen zaterdag telde het Proof-of-Work (PoW) netwerk minder dan 87.000 actieve adressen, maar op maandag waren het er meer dan 194.000. Sinds februari vorig jaar is dit aantal niet meer zo hoog geweest.

Ook het aantal bevestigde transacties is als een raket gegaan. In 10 dagen tijd steeg het met maar liefst 1.000 procent tot een piek van meer dan 1,7 miljoen die afgelopen zondag werd neergezet. Het markeert bovendien het hoogste aantal bevestigde transacties sinds juni van dit jaar.

Advertisement

Zorgen over DOGE centralisatie

Hoewel deze cijfers op positieve wijze opvallen, blijven er zorgen over hoe de DOGE-munten zijn verdeeld onder alle wallets. Al geruime tijd heeft een kleine groep investeerders namelijk een reusachtig deel van alle munten in handen.

Uit data van BitInfoCharts blijkt dat momenteel minder dan 5.000 adressen meer dan 80 procent van het circulerende DOGE-aanbod bezitten. Dit betekent dat een relatief klein aantal entiteiten een aanzienlijke controle heeft over de koers van dogecoin. Wanneer deze grote jongens besluiten een deel van hun holdings op de markt te dumpen, kan dit de markt vatbaar maken voor significante verkoopdruk.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

  • Advertentie
  • Bitvavo

Ontvang gratis 203 DOGE bij Anycoin Direct

De Nederlandse broker Anycoin Direct omarmt de stijgende populariteit van Dogecoin en verwelkomt nieuwe gebruikers met gratis DOGE. Als je vandaag een account aanmaakt via deze link en een eerste order plaatst, krijg je binnen één werkdag 203 DOGE op je account gestort.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment