Economische onrust houdt aan, gaat goud nog verder stijgen?

Louise de Graaf


In een wereld waar economische zekerheden steeds vaker onder druk staan, komt de goudmarkt sterk naar voren als een baken van stabiliteit. Recentelijk heeft goud, te midden van de onrust in de wereldwijde financiële markten, nieuwe recordhoogten bereikt.

Historische hoogten in goudmarkt

Goud heeft recentelijk een all-time-high bereikt met een piek van €63.304 en op het moment van schrijven hikt de prijs tegen de €61.000 aan. Deze recordprijs valt samen met verhoogde economische onzekerheid wereldwijd, waaronder de onrust in de Amerikaanse bankensector. Volgens de FDIC zijn de niet-gerealiseerde verliezen in de beleggingsportefeuilles van Amerikaanse banken bijvoorbeeld aanzienlijk gestegen. Deze situatie wijst op een toegenomen belangstelling voor goud als een veilige investering in tijden van financiële onzekerheid.

De huidige instabiliteit in de Amerikaanse banken, met aanzienlijke niet-gerealiseerde verliezen en een toegenomen beroep op de noodleningsfaciliteit van de Federal Reserve, benadrukt het toenemende risico in de traditionele financiële sector. Wellicht dat dit de rol van goud als ‘veilige haven’ tegelijkertijd nog verder onderstreept.

Interessant is ook de correlatie tussen macro-economische trends, zoals de dalende rente op Amerikaanse staatsobligaties en de verwachtingen van een mogelijke renteverlaging.

Al deze factoren spelen eigenlijk goud in de hand. Zoals we al honderden, al dan niet duizenden, jaren zien, presteert goud tijdens periodes van economische onrust het best. Wellicht dat in het geval dat het huidige niveau van de goudkoers standhoudt, we verder naar boven kunnen kijken in de nabije  toekomst.

Goud als diversificatie-strategie

Het is dan ook een strategisch moment om na te denken over diversificatie. Het toevoegen van goud aan een portfolio kan een verstandige stap zijn voor elke belegger om risico’s te spreiden en te profiteren van de potentiële stabiliteit die goud biedt.

Voor crypto-bezitters die hun investeringen willen diversifiëren, biedt GoldRepublic nu een aantrekkelijke kans. Door een account aan te maken en een eerste aankoop van meer dan 100 euro aan goud, zilver of platina te doen, ontvangen investeerders €60 gratis goud.

Let op: deze actie loopt maar tot 12 december

Post Views: 19Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment