Een overzicht van de belangrijkste onderwerpen

Louise de Graaf


Er zijn de afgelopen weken tal van rapporten gepubliceerd door grote vermogensbeheerders, onderzoeksplatformen en andere partijen waarin zij hun crypto-verwachtingen voor 2024 bekendmaakten. Infinityhedge analyseerde al deze rapporten en zette op een rijtje welke onderwerpen het meest naar voren kwamen.


Litecoin netwerk explodeert, wat is er aan de hand?

Komst bitcoin spot beursfonds (ETF)

De komst van het eerste Amerikaanse bitcoin (BTC) spotbeursfonds (ETF) kan natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Volgens Infinityhedge kwam dit onderwerp het vaakst naar voren in de rapporten van partijen als Coinbase, Messari en Van Eck.

Het lijkt bijna een zekerheid te zijn dat de de fondsen er komen. En dit kan de deuren openen voor de grote Amerikaanse instituties om in bitcoin te investeren. Hoe de koers hierop gaat reageren is echter nog altijd onduidelijk.

Een stijging lijkt logisch, maar is zeker geen zekerheid. Zo verwachten sommige analisten dat de bitcoin koers kan gaan crashen zodra het nieuws naar buitenkomt.

AI en blockchain

Dan twee onderwerpen die misschien wat minder voor de hand liggen. De onderzoekers en analisten verwachten dat artificial intelligence (AI) en “DePin” belangrijke onderwerp zullen worden voor crypto in 2024.

AI is inmiddels een bekende term voor de meesten binnen crypto. Crypto zou een belangrijke rol kunnen gaan spelen voor de opkomende technologie. Denk daarbij aan het ontwikkelen van een gedecentraliseerd AI-netwerk, zoals SingularityNET.


Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

DePin en crypto

DePin is een wat lastigere term. Het betekent “Decentralized Physical Infrastructure” en staat voor de gedecentraliseerde ontwikkeling van infrastructuur.

Grote infrastructuur bedrijven zoals energieleveranciers of telecomproviders investeerden voorheen veel geld en energie in het opbouwen van infrastructuur om hun diensten te ontwikkelen. Maar met DePin kan dat omgekeerd worden.

Grote groepen gebruikers worden beloond voor het meehelpen aan de opbouw van een netwerk. Een simpel voorbeeld is gedecentraliseerde opslag, waarbij je je harde schijf kan ‘verhuren’. DePin zal dus volgens verschillende partijen een belangrijke ontwikkeling zijn in 2024.


Crypto update: groene kerst voor altcoins

Bitcoin DeFi ervaart zomer

Ook wordt verwacht dat DeFi op Bitcoin een opleving zal ervaren. Infinityhedge schaart hier onder andere Ordinals onder, een manier om NFT’s en cryptocurrencies op Bitcoin te bouwen.

Deze subsector zou dus verder kunnen gaan ontwikkelen met nog meer verschillende applicaties die op Bitcoin gebouwd zullen worden.


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

Ethereum Dencun upgrade

Tot slot is de Ethereum Dencun een belangrijk onderwerp voor 2024. Dit zal een belangrijke update zijn voor het Ethereum-netwerk. Wat dit precies inhoudt lees je in dit artikel!

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment