Elon Musk wil bitcoin op Mars gaan gebruiken

Louise de Graaf


De rijkste man op aarde, Elon Musk, heeft opnieuw de aandacht getrokken met zijn gedurfde plannen voor de toekomst van de mensheid op Mars. De rijkste man op aarde wilt met zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX bitcoin naar planeet Mars brengen. Dat laat hij weten in een gesprek met Cathie Wood over de goedgekeurde Bitcoin Spot Exchange-Traded Fund (ETF).


Bitcoin ETF’s: Marktsentiment vertoont ‘extreme hebzucht’

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin-betalingen op Mars

De link tussen de Mars en crypto lijkt misschien vergezocht, maar Musk heeft eerder zijn steun betuigd aan bitcoin. Tesla, het elektrische autobedrijf van Musk, heeft in februari 2021 aangekondigd dat het bedrijf bitcoin (BTC) had gekocht ter waarde van $1,5 miljard als een investering om zijn kasreserve te diversifiëren. Tesla onthulde ook plannen om bitcoin te accepteren als betaalmiddel voor zijn elektrische voertuigen.

Na de goedkeuring van de Bitcoin Spot ETF ging Musk naar ‘zijn’ X (voorheen Twitter) om in gesprek te gaan met Cathie Wood. Wood, CEO van ARK Invest, is één van de 11 vermogensbeheerders wiens Bitcoin ETF is goedgekeurd. In een Space (discussiegroep) op X met de titel ‘ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) Approved’ gingen de twee onder andere in gesprek over de Bitcoin ETF en Mars.

In eerste instantie wees Musk het gebruik van bitcoin als valuta op Mars af, omdat de vereiste tijd voor het verwerken van transacties aanzienlijk lang is. “Het zou logisch zijn om op Mars een vorm van cryptocurrency te gebruiken; je zou bitcoin niet kunnen gebruiken omdat de afstemming te lang duurt.”

Lokaal bitcoin-netwerk in de ruimte

Na een interessante discussie met Cathie Wood was Elon Musk echter overtuigd. Zijn mening draaide en Musk wees op het aantal lichtminuten dat Mars van de zon verwijderd is. Zo is dat aantal bij de aarde 8 minuten, terwijl dat bij Mars ongeveer 12 minuten is. Dat zou het mogelijk toch haalbaar maken, aldus Musk:

“Het is wellicht mogelijk om bitcoin in zekere mate te gebruiken, maar het zou moeilijk zijn om het veel te gebruiken op Mars,” verklaart hij. Daarbij wijst hij op de potentiële behoefte aan een lokaal netwerk op de planeet: “Mars kan ongeveer twintig lichtminuten verderop zijn. Dus, het is niet eenvoudig; er zou een lokaal systeem op Mars moeten zijn”, sluit Musk af.

Adam Back, CEO van blockchain-technologiebedrijf Blockstream, heeft daar een optimistischere blik op. Zo is hij ervan overtuigt dat het gebruik van bitcoin op Mars makkelijk haalbaar moet zijn. Het Lightning Netwerk zou hier hulp bij kunnen bieden. “12-22 lichtminuten zijn geen probleem met blokken van 10 minuten”, zo laat hij weten in een X-post, als reactie op de opmerkingen van Musk.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment