Ethereum koers bereikt piek na verrassende comeback in 2023

Louise de Graaf


Ethereum (ETH) is net als veel andere grote cryptocurrencies in 2023 flink gestegen, maar tegelijkertijd vielen de prestaties erg tegen. Op donderdag haalde grootste altcoin de hoogste koers van dit jaar, wat de hoop schept dat 2024 een stuk beter zal zijn.


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

Ethereum viel tegen in 2023

Op het moment van schrijven staat de ethereum koers op 2.366 dollar. Dat is niet alleen het hoogste van 2023, maar ook sinds mei van 2022. Dat was het moment waarop de koers door zijn hoeven zakte door de problemen met het Terra (LUNA) ecosysteem. Een maand later bereikte de koers de bodem van ongeveer 900 dollar.

Daarna steeg de koers weer met ongeveer 120%, waardoor het opnieuw één van de best presterende cryptocurrencies was. Een belangrijke reden hiervoor zal ‘The Merge’ zijn geweest. Deze grote netwerkupgrade vond in september 2022 plaats, sindsdien gebruikt het Ethereum-netwerk een Proof-of-Stake-consensusalgoritme.

Maar hierna hield de grootste altcoins zich behoorlijk koest. De koers is sinds de bodem met ongeveer 175% gestegen. Bitcoin (BTC) is dit jaar alleen al verder gestegen, met zo’n 185% zelfs.

Ethereum koers opeens bijzonder sterk

Afgelopen week zorgde de coin juist voor verbazing. De koers is met ongeveer 8% gestegen, waaronder op woensdag met zo’n 6%. Op donderdag piekte de koers kortstondig rond 2.447 dollar. Dat was niet alleen het hoogste punt van dit jaar, maar ook sinds mei van 2022.

De koers is op donderdag wel weer afgezakt tot ongeveer 2.366 dollar, wat mogelijk komt doordat de koers onder de bodems van afgelopen bullmarkt hangt en dus moeite heeft om verder te stijgen.

Eén van de redenen voor de stijging zou kunnen zijn dat Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin deze week een voorstel heeft gedaan om het netwerk efficiënter te maken. Andere mogelijke oorzaken zijn de updates die voor januari op de planning staan, en de komst van een ethereum spot beursfonds.

Volgens analisten zijn er ook aanwijzingen dat 2024 een beter jaar wordt voor ethereum. Eén van de redenen is dat Ethereum in 2023 simpelweg niet zo goed heeft gepresteerd als investeerders hoopten.

Chief Investment Officer (CIO) Jordi Alexander van Selini Capital verklaarde op sociale mediaplatform X dat hij een scheve verhouding tussen het risico en het rendement ziet. ‘The Revenge of the ETH’ noemde hij het. In januari zou een groot gebrek aan liquiditeit voor verdere stijgingen kunnen zorgen.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment