Ethereum stijgt na besluit ‘s werelds grootste vermogensbeheerder

Louise de Graaf


Zojuist heeft vermogensbeheerder BlackRock een belangrijke aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC). Het gaat om een S-1 aanvraag, een belangrijke stap voor het oprichten van zijn spot ethereum beursfonds. Als reactie op het nieuws is ethereum (ETH) in zeer korte tijd al twee procent gestegen. 


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Ethereum zet stijging in na belangrijke aanvraag van BlackRock

Een week geleden vloog ethereum al de lucht in toen bekend werd dat BlackRock een ethereum beursfonds had aangevraagd. Nu heeft ‘s werelds grootste vermogensbeheerder een extra stap genomen om de zogeheten Exchange Traded Fund (ETF) waar te maken. Het bedrijf heeft namelijk een S-1 aanvraag ingediend bij de Amerikaanse waakhond, de SEC.

Een S-1-registratieverklaring is een document dat wordt ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC). Dit wordt gedaan door bedrijven om hun financiële producten te registreren bij de verkoop aan het publiek. Deze registratieverklaring is een cruciale stap voor bedrijven die deze producten, zoals aandelen, op de openbare markt willen verhandelen. 

Toen BlackRock een week geleden een ethereum beursfonds aanvroeg, steeg de munt in een dag van $1.913 naar een hoogtepunt van $2.132. Over de afgelopen week steeg de munt meer dan zeven procent in waarde. Een paar dagen later leek de koers zichzelf weer te corrigeren, maar nu stijgt de munt weer. De token is in een halfuur twee procent in waarde gestegen. Het handelsvolume stijgt mee, met een toename van een half miljard sinds negen uur vanochtend. 

Beursfonds aanvragen veroorzaken enorme stijging binnen crypto industrie

Het nieuws rondom ETF (beursfonds) aanvragen van verschillende grote bedrijven laat de crypto industrie flink stijgen. Onder andere BlackRock, Grayscale en VanEck evenals vele andere bedrijven vragen ze massaal aan. De beursfondsen zijn onder andere gebaseerd op bitcoin en ethereum. Kort leek het of er ook een voor XRP zou komen, maar dat bleek ‘fake news’ te zijn.

ETF’s, ofwel beursfondsen, komen zowel in de vorm van ‘spot’ als ‘future’.  In dit geval gaat het om een spot ETF. Spot ETF’s, of Exchange-Traded Funds, zijn beleggingsfondsen die de prestaties van een munt vertegenwoordigen. Ze worden net als gewone aandelen op de beurs verhandeld, waardoor beleggers gedurende de handelsuren aandelen kunnen kopen of verkopen. Zo investeert men in crypto, zonder het te hoeven bewaren.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment