ethereum zakt na nieuw hoogtepunt, solana veert sterk op

Louise de Graaf


We zien een klein dipje op de crypto markt plaatsvinden richting het einde van het jaar. De nadruk ligt hier op klein, want het dipje volgde pas nadat een aantal altcoins nieuwe pieken hadden bereikt en inmiddels alweer aan het herstellen zijn.

De totale marktkapitalisatie van crypto daalde in de afgelopen 24 uur met 1,1% naar $1,67 biljoen. Het handelsvolume daalde in dezelfde periode met 15% naar $70,5 miljard. De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins daalt naar 49,8%


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

Bitcoin koers zit nog vast in hetzelfde bereik

Bitcoin (BTC) kon afgelopen week wederom niet door $44.000 breken en maakte deze week een snelle daling helemaal naar $41.600.

Na de daling maakte bitcoin op dinsdag onmiddellijk een stuiter en schoot weer terug omhoog. Echter werd bitcoin ditmaal al afgewezen rond $43.600. Vervolgens zakte bitcoin gisteren naar $42.500.

Sindsdien consolideert bitcoin rond deze prijs. Om precies te zijn komt de koers op het moment van schrijven uit op $42.636 op Bybit powered by Satos en €38.589 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 1,1% in de min.

Crypto top 10 bestaat vandaag uit stijgers en dalers

De top 10 altcoins toont een wat verdeeld beeld vandaag. Ethereum (ETH) tikte gisteren met $2.440 de hoogste prijs van dit jaar aan. Daarna zakte ETH echter terug naar $2.350 waardoor koers vandaag 1,6% in de min staat.

Binance coin (BNB) tikte gisteren $338 aan, ook de hoogste prijs van 2023, maar zakte daarna helemaal terug naar $316. BNB staat vandaag maar liefst 4% in de min.

Solana (SOL) tikte maandag al zijn piek van van $126 aan, maar was gisterenavond teruggevallen naar $98. SOL is echter al zeer sterk aan het herstellen en komt alweer op $109 uit. Daarmee staat SOL vandaag 4% in de plus.

Ripple (XRP) werd gisteren afgewezen op $0,65, dat was echter niet de hoogste piek van het jaar. XRP viel vervolgens terug naar $0,629 en staat vandaag 1,8% in de min.

Cardano (ADA) vangt vandaag de hardste klap onder de top 10 altcoins. ADA werd gisteren merkwaardig op dezelfde prijs afgewezen als XRP: $0,65. ADA is echter al teruggevallen naar $0,616 en staat daarmee 5,2% in de min.


Solana en Ethereum layer-2 koersen exploderen door update nieuws

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Crypto top 100: Solana memecoin Bonk steelt weer de show

Ook de top 100 is erg verdeeld vandaag. Aan de rode kant hebben we ethereum munten als synthetix (SNX), chainlink (LINK), arbitrum (ARB) en aave (AAVE) allemaal 7% in de min staan. Woo network (WOO) daalt zelfs met 9%

Desondanks hebben we ook weer sterke stijgers vandaag. Sei (SEI) stijgt met 10,5% omhoog naar $0.536, helium (HNT) schiet met 12,5% naar $7,35 en kaspa (KAS) is zelfs met 19% gestegen en komt uit op $0,127.

Toch is het wederom de solana memecoin bonk (BONK) die de show steelt. De BONK koers is de afgelopen weken fors gedaald, maar stijgt vandaag met 20% naar $0,000016


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten.

Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 20 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Hulp nodig met crypto handel?

In onze Premium omgeving vind je ons uitgebreide handelsplan met alle laatste updates. Als premium lid betreed je een veilige plek waar handelaren van elk niveau kennis uitwisselen. Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen in technische analyse.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment