Fidelity topman deelt bitcoin analyse voor korte en lange termijn

Louise de Graaf


Bij investeerders is het gezegde ‘buy the rumor, sell the news’ alom bekend. Sommigen hadden dit ook voorspeld na de goedkeuring van de bitcoin ETF’s. Maar Jurrien Timmer, Fidelity’s directeur van Global Macro, is het hier niet mee eens.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Bitcoin consolideert aldus Timmer

Onlangs konden we nog lezen dat de bitcoin ETF’s goedgekeurd waren. Inmiddels is bitcoin (BTC) gedaald met bijna 7% en dalen de meeste altcoins mee. Sommigen waren nog erg hoopvol dat op korte termijn een grote stijging in het verschiet lag. Anderen zagen het aankomen en vragen zich af of het ‘sell the news’ is.

In een bericht op X liet Timmer weten dat de huidige trends van bitcoin eerder wijzen op een korte prijscorrectie naar beneden. Hij verwacht niet dat bitcoin voor langere tijd zal blijven dalen.

Ook de voorspellingen dat bitcoin zou kunnen dalen tussen de $32.000 en $38.000 verwacht Timmer niet. In het bericht zegt hij verder dat hij een vraagteken zet of het op korte termijn een ‘sell the news’ moment is. Nu het grote moment is aangebroken, vermoedt hij dat het enige tijd zal duren om recente winsten te consolideren.

Nieuw hoofdstuk voor bitcoin

Naast dat Timmer erg actief is op X, laat hij ook weten dat de huidige prijs van bitcoin redelijk is. Verder wordt de prijs beïnvloed door rentetarieven in de economie en de groei van het netwerk. Op lange termijn ziet het er goed uit, aldus Timmer.

Naast het bericht hierboven liet hij in een ander bericht op X weten dat hij in de toekomst bitcoin wel als een handelsvaluta ziet.

Zal dit een nieuw hoofdstuk zijn in de richting van de wijdverspreide adoptie van bitcoin als handelsvaluta? Dat lijkt zo, ook al kan het enige tijd duren voordat het zover is.

Ondertussen bereikt bitcoin een historische mijlpaal met een eerste wekelijkse golden cross. Dit is vaak een bullish teken op de lange termijn, maar weet dat koersindicatoren geen garantie zijn voor de toekomst. 

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment