‘GameStop’ memecoin schiet 750% omhoog door mega-hype

Louise de Graaf


De cryptowereld wordt weer opgeschud door een nieuwe golf van speculatie, dit keer gericht op de Solana-gebaseerde memecoin GME. De koers van GME is in de afgelopen 24 uur met meer dan 150% gestegen, grotendeels dankzij de aankondiging van legendarische GameStop investeerder Keith Gill, beter bekend als Roaring Kitty, dat hij terugkeert naar YouTube na een onderbreking van drie jaar.

Terugkeer van Roaring Kitty en impact op GME

Keith Gill speelde een centrale rol in de GameStop short squeeze van 2021 en zijn terugkeer naar online platforms heeft de interesse in GameStop-gerelateerde investeringen nieuw leven ingeblazen. Sinds 2 juni, toen Gill aankondigde weer GameStop-aandelen te verhandelen, is de waarde van de GME memecoin met meer dan 730% gestegen. Deze hernieuwde activiteit heeft geleid tot een vergelijkbare stijging in de aandelen van GameStop, die ook meer dan 110% zijn gestegen sinds Gill’s aankondiging. De hype rondom GameStop is weer helemaal terug van weggeweest en dat lijkt allemaal te danken aan 1 persoon.

De anticipatie rond Gill’s terugkeer zorgde voor een flinke opwinding binnen de investeerdersgemeenschap. Een opvallend voorbeeld is een trader die 1,5 miljoen dollar verdiende door 2 miljoen dollar in Solana’s GME memecoin te investeren. Deze hype laat zien hoe grote figuren zoals Gill marktsentiment en investeerdersgedrag kunnen beïnvloeden.

Gisterenavond vond de livestream van Roaring Kitty plaats op YouTube en meer dan 2,1 miljoen mensen keken naar deze online uitzending van de ‘GameStop-legende’. Roaring Kitty is door zijn investering in GameStop ondertussen miljardair geworden, een krankzinnige prestatie en zijn invloed op investeerders kan niet onderschat worden.

Mogelijke correctie na de hype

Hoewel de huidige stijging van GME indrukwekkend is, waarschuwen analisten voor een mogelijke forse correctie. De stijging van de memecoin is namelijk voor een groot deel te danken aan hype en speculatie. Beleggers worden geadviseerd om voorzichtig te zijn met dergelijke volatiele investeringen en zich bewust te zijn van de risico’s van sterke prijsfluctuaties, vooral in de nasleep van grote nieuwsgebeurtenissen. Hoewel de terugkeer van Gill zeker voor opwinding heeft gezorgd, wil dat niet zeggen dat het investeren in memecoins zoals GME zonder risico is. Dat gezegd hebbende is het uiteraard niets minder dan indrukwekkend hoe de hype rond alles dat met GameStop te maken heeft weer zo is opgelaaid.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment