Goud, AEX, S&P 500 en Nasdaq blijven achter

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers en de aandelenmarkt trokken zich tot op heden weinig aan van de hoge rentes in 2024. Hoewel het momentum afneemt, is het sentiment op de financiële markten nog altijd behoorlijk positief.

Zakenbanken als Morgan Stanley en UBS verhoogden hun koerstargets. Fundstrat vertelde zijn clientèle zondag zelfs dat het tijd was om de “dip te kopen.”

Bitcoin, goud, AEX, S&P 500, Nasdaq. Bron: Tradingview

Waarom is de bitcoin koers na Ethereum-besluit gedaald?

Waarom is de bitcoin koers na Ethereum-besluit gedaald?

Bitcoin leidt de dans

Hoewel de traditionele financiële markten sterk presteren in 2024, kunnen ze niet evenaren aan bitcoin. Bitcoin scoorde al een rendement van ruim 56% dit jaar.

Daarmee ligt het rendement van bitcoin 4 keer hoger dan dat van de AEX, goud, de S&P 500 en de Nasdaq.

Zoals je kunt zien neemt het positieve momentum wat af voor risico-assets. De hoop is dat het gaat om een korte pauze in de bullmarkt.

Daarvoor moet bitcoin wel even over die sterke weerstand op $72.000 springen. Als dat lukt en we doorbreken de all-time high van 14 maart, dan is het mogelijk dat we eindelijk echt een mooi koersrecord gaan noteren in 2024.

Belangrijke week voor de financiële markten

Hoe de race deze week gaat verlopen is spannend. Donderdag gaat de Europese Centrale Bank (ECB) mogelijk voor het eerst in lange tijd de rente verlagen met 0,25% en ook in de Verenigde Staten staat er een bak aan belangrijke macro-economische data op het programma.

Vanuit Amerika krijgen we belangrijke data over de industrie en de dienstensector. De Amerikaanse economie bestaat voor 75% uit de dienstensector, dus met name die cijfers worden heel belangrijk.

Ook krijgen we nieuwe cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt, onder andere het werkloosheidscijfer en de Non-Farm Employment Change; twee hele belangrijke datapunten over de arbeidsmarkt.

Voor de bitcoin koers en de rest van de financiële markten lijkt het belangrijk dat we voorzichtig zwakke data krijgen. Dat zou in theorie moet leiden tot snelle(re) renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment