Goud bereikt nieuw prijsrecord, positief signaal voor bitcoin?

Louise de Graaf


De goudkoers is erin geslaagd om een nieuwe all-time high te bereiken, maar wat zegt dit over de bitcoin koers? Bitcoin wordt vaak gezien als het digitale equivalent van goud en objectief gezien zijn er argumenten te verzinnen waarom je zelfs beter in het digitale goud kunt investeren. Waarom? Dat ga ik je nu uitleggen!


Kerstcadeau šŸŽ‰: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto šŸš€

Bitcoin versus goud

De eerste reden waarom je zou kunnen stellen dat bitcoin beter functioneert als een store of value dan goud is het argument van schaarste.

Waar bitcoin een absolute schaarste van 21 miljoen eenheden kent, weet niemand precies hoeveel goud er nog in de aardbodem verstopt ligt. Sterker nog, in theorie is het zelfs mogelijk om gigantische hoeveelheden goud uit de ruimte te halen.

De goudvoorraad stijgt ieder jaar met 1-2 procent en uiteindelijk betekent die inflatie dat goud minder efficiƫnt werkt als store of value dan bitcoin.

Dat is niet de enige manier waarop goud ā€œwaarde lektā€ ten opzichte van bitcoin. Ook het opslaan van goud, het transporteren van goud en het controleren van de echtheid van goud is moeilijker, langzamer en duurder dan bij bitcoin.

Wat betekent dit voor de bitcoin koers?

Dit betekent voor de bitcoin koers dat er een scenario mogelijk is waarin de digitale munt goud voorbijstreeft als de belangrijkste store of value op aarde. Momenteel is de marktwaarde van goud ongeveer 15x groter dan die van bitcoin, waardoor de bitcoin koers bij de evenaring van goud zou uitkomen op meer dan 600.000 dollar per munt.

Dat zijn koersen waar we nu alleen nog maar over kunnen dromen, maar in theorie is het allemaal mogelijk. Laten we hopen dat die theorie op een dag waarheid wordt en we daadwerkelijk een bitcoin koers van 600.000 dollar op de borden zien.

De eerste stap in die richting kan weleens in januari 2024 gezet worden, met de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten.

Post Views: 30Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment