Goudkoers naar nieuw record en economische ontwikkelingen

Louise de Graaf


In de nieuwste aflevering van GoudKoorts, mogelijk gemaakt door GoldRepublic, duik in de recente stijging van de goudprijs naar nieuwe recordhoogten. Verder bespreek ik zorgwekkende economische ontwikkelingen, deel ik mijn visie op de mogelijke afschaffing van contant geld en eindig ik met nieuws over Argentinië dat ministeries afschaft.


Crypto-gamingindustrie naar $614 miljard in 2030, volgens prognose

Goud op nieuwe all-time high

Op maandag 11 december, rond 16:30 uur ’s middags, bereikte de koers van goud nieuwe recordhoogtes. Zowel in euro als in dollars per ounce werd een all-time high genoteerd. Het hoogtepunt lag op ongeveer 33.000 euro per kilo en 50 dollar per ounce. Hoewel de koers later iets corrigeerde, biedt dit mogelijk kansen voor investeerders.

Economische zorgen

Een belangrijke factor die de financiële wereld momenteel beïnvloedt, is de recente downgrade van China door ratingbureau Moody’s. Met een zwakke economie en verschillende problemen, waaronder jeugdwerkloosheid en deflatie, staan de wereldwijde economieën voor uitdagingen.

Voorspellingen van economen van JP Morgan en Goldman Sachs suggereren dat de wereldeconomie volgend jaar verder zal vertragen. De initiële groeiverwachting van 2,9% is bijgesteld naar 2,6%. Bovendien wordt een mogelijke milde recessie in het eurogebied overwogen.


Avalanche (AVAX) koers wil snel de weg omhoog vervolgen

Milieuimpact bankbiljetten, positief nieuws uit Argentinië

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft aangekondigd onderzoek te doen naar de milieuimpact van bankbiljetten. Dit onderzoek kan een argument zijn voor het verminderen van contant geld om de CO2-voetafdruk te verkleinen. Eerdere redenen, zoals het verwijderen van €500-biljetten, waren gericht op het bestrijden van criminaliteit.

Afsluitend met positief nieuws, heeft Argentinië meer dan de helft van zijn ministeries afgeschaft, een stap naar een efficiëntere overheid. Dit zou wereldwijd navolging kunnen vinden om de bureaucratie te verminderen en meer financiële vrijheid te creëren.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

De voortdurende aantrekkingskracht van goud

Met de onzekerheden rond digitale valuta’s en de toenemende complexiteit van de financiële wereld, blijft goud een vertrouwde veilige haven voor investeerders. Als de goudkoorts blijft toenemen, kan de opname van goud in een beleggingsportefeuille een verstandige zet blijken te zijn.

GoldRepublic is sinds 2008 een bekende naam in Nederland voor het kopen en verhandelen van onder andere goud en zilver. GoldRepublic slaat aangekocht goud of zilver op in kluizen in heel Europa – het goud is daarom echt van jou. Om goud, zilver of platinum te kopen ga je naar GoldRepublic. Lees hier de GoldRepublic review op Crypto Insiders.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment