Grote crypto exchange ziet de toekomst voor bitcoin positief in

Louise de Graaf


Net als veel andere economieën zijn analisten al maanden bang dat de Amerikaanse economie in een grote recessie zal belanden. De hoge rentes zorgen er weliswaar voor dat de inflatie langzaam maar zeker daalt, maar het zorgt er ook voor dat de economie het steeds moeilijker krijgt. Volgens Bitfinex staat de economie er sterker voor dan verwacht, wat gunstig is voor bitcoin (BTC).


📈 Bitcoin verdienen? Eenvoudig vanuit huis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

VS bang voor recessie

De Nederlandse economie kampt al sinds augustus officieel met een recessie – de economie krimpt namelijk al sinds begin dit jaar. In het derde kwartaal is dit helaas niet verbeterd.

In de Verenigde Staten is de situatie iets beter, maar ook daar heerst de angst op economische problemen. Het is door de hoge rentes nu bijzonder moeilijk om geld te lenen bij Amerikaanse banken, wat doorgaans niet voorspoedig is voor de economie. Verder daalt de inflatie weliswaar ook in de VS, maar toch is de inflatie op specifieke producten nog steeds erg hoog.

Wat dit voor invloed zal hebben op bitcoin blijft vooralsnog koffiedik kijken, in ieder geval gaat de bitcoin koers nu al ruim een week zijwaarts. Veel analisten verwachten dat de problemen een negatieve uitwerking zullen hebben op financiële markten, en daardoor ook op crypto.

Bitfinex verwacht verdere bitcoin stijging

Bitfinex voorspelt juist het tegenovergestelde. In de nieuwste editie van zijn wekelijkse onderzoeksrapport Bitfinex Alpha schrijft de cryptobeurs dat er juist tekenen zijn dat de economie weer opkrabbelt. Met name de kerninflatie koelt toch langzaam af, wat vooral komt door gedaalde brandstofprijzen. Verder zouden consumenten er nog steeds sterk voor staan, net als de banenmarkt. Dit zou de prijzen van financiële activa op termijn juist helpen.

Met bitcoin gaat het ook goed, aldus Bitfinex. Vooralsnog verwacht het zijwaartse koersbewegingen. Dat wordt voor een deel veroorzaakt door actieve handelaren die de afgelopen tijd indirect hun coins hebben verkocht aan langetermijninvesteerders. Laatstgenoemde groep bleef namelijk coins kopen.

Toch denkt de exchange dat de koers verder zal stijging, wat zou komen doordat investeerders op rap tempo coins blijven opkopen – veel sneller dan dat miners BTC produceren. Dat heeft voor een supply squeeze gezorgd, wat volgend jaar nog veel extremer zou worden. Dan vindt namelijk de eerstvolgende bitcoin halving plaats. Al staat de markt er volgens de exchange gezond voor.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment