Grote cryptobeurzen zien handelsactiviteit hard dalen

Louise de Graaf


In maart van dit jaar behaalden cryptobeurzen gezamenlijk nog een record aan handelsvolume. In één maand werd er maar liefst 9 biljoen dollar verhandelt. Vervolgens daalde het handelsvolume al in de maand april en heeft deze daling zich voortgezet in de maand mei.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handelsvolume cryptocurrencies daalt

Het crypto databedrijf CCDate meldt in een recent rapport dat de volumes van zowel de spothandel als de derivatenhandel flink af zijn genomen in de maand mei. Zo daalde het totale volume met ruim 20% tot 5,7 biljoen dollar. Hiermee noteert het handelsvolume voor de tweede maand op rij een lager aantal.

De spothandel op de crypto beurzen daalde met 21,6% tot 1,57 biljoen dollar, terwijl het handelsvolume van de derivatenhandel daalde met 19,4% naar 3,69 biljoen dollar. Opvallend feit is wel dat de dominantie van de derivatenhandel het hoogste niveau sinds december vorig jaar behaalde.

Deze reactie van investeerders kwam voort uit de onverwachte goedkeuring van ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) door de Amerikaanse toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC). De open interest voor de ethereum-derivaten schoot hierdoor omhoog met 50,3% naar 14 miljard dollar.

Marktaandeel crypto exchanges stijgt

Voor de crypto exchanges onderling betekende deze veranderingen in handelsvolume ook iets. Zo wist ByBit een nieuwe all-time high neer te zetten van haar marktaandeel, wat groeide naar 7,36%. Binance is en blijft tot op heden nog steeds de grootste crypto exchange voor de spothandel. Hun marktaandeel ligt momenteel op 34,6%, ook al daalde hun handelsvolume met 19,8% naar 545 miljard dollar.

Binance noteerde in de derivatenmarkt wel een positief resultaat. Daar groeide de dominantie naar 45,4% en werd er maar liefst 1,68 biljoen dollar verhandeld. Op de opvolgende plaats, maar wel op gepaste afstand, staat OKX met een marktaandeel van 21,3%. Op de derde plaats staat Bitget met een aandeel van 14,5%.

Terwijl deze exchanges duidelijk hun marktaandeel hebben weten te vergroten, liet de Amerikaanse CME exchange gemixte signalen zien. Op dit handelsplatform daalde het volume van de derivatenhandel met 7,42% naar 115 miljard dollar, terwijl het volume van de ETH futures en de ETH options steeg met respectievelijk 37,5% en 115%.

Hoewel het handelsvolume toenam, onder andere door de onverwachte goedkeuring van de ethereum ETF’s, lijkt het alsof investeerders zich houden aan het gezegde “buy the rumour, sell the news”. Zodra het bekend werd dat de ethereum ETF’s werden goedgekeurd, verliet zo’n 3 miljard dollar hun ether posities. Desondanks verwachten sommige analisten dat ethereum haar all-time high zal gaan verbreken door een stijgende vraag, zodra de ethereum ETF daadwerkelijk zal worden gelanceerd.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment