herdenking van populaire crypto term

Louise de Graaf


‘HODL’ is een van de vele termen die ten grondslag liggen aan de crypto-wereld. Crypto-enthousiastelingen hebben een eigen vocabulaire bestaande uit termen waar buitenstaanders wellicht nog nooit van hebben gehoord, en HODL is er hier een van. Exact 10 jaar geleden werd HODL in het leven geroepen binnen de Bitcoin (BTC) gemeenschap, en dus symboliseert vandaag een bijzondere dag.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Ontstaan Bitcoin HODL

Op 18 december 2013 is de term ‘ontstaan’ op het Bitcointalk-forum. Bitcoin Talk is een forum dat werd opgericht door Bitcoin- bedenker Satoshi Nakamoto om te discussiëren over het project en vragen te beantwoorden.

Een forumlid met de gebruikersnaam ‘GameKyuubi’ uitte die dag in een dronken post zijn frustratie over de volatiliteit van de bitcoinmarkt en gaf toe een slechte handelaar te zijn. Om die reden gaf hij zijn intentie aan om zijn bitcoins simpelweg vast te houden in plaats van te proberen de prijsactie te voorspellen.

Zijn bericht werd getiteld als ‘I AM HODLING’. GameKyuubi was er zich bewust van dat hij ‘hold’ verkeerd had gespeld. “Ik heb die titel bewust twee keer getypt omdat ik wist dat het de eerste keer fout was”, zo schreef hij in de eerste zin van zijn bericht dat vol zat met typfouten en zinnen in hoofdletters

De verkeerd gespelde term circuleerde snel op het forum en verspreidde zich naar andere cryptocurrencies. Over de jaren is het een populair begrip geworden in de crypto-wereld en wordt het gebruikt om aan te geven dat iemand zijn crypto-bezittingen voor de lange termijn vasthoudt, ongeacht de marktschommelingen.

Populaire crypto strategie

In de loop van tijd heeft HODL de betekenis van ‘hold on for dear life’ toegeschreven gekregen. In de oorspronkelijke post van GameKyuubi werd er nog geen specifieke uitdrukking gebruikt, maar geleidelijk is deze aangenomen om de betekenis van standvastig vasthouden in moeilijke tijden te versterken.

Het gros van de crypto-investeerders maakt gebruik van de HODL-strategie, omdat het simpelweg de noodzaak elimineert om precies te voorspellen wanneer de prijzen zullen stijgen of dalen. De strategie is gebaseerd op een langetermijnsvisie en maakt het leven van veel crypto-fanaten een stuk makkelijker. De bitcoin koers, en die van andere cryptovaluta, is namelijk nog altijd erg volatiel.

Post Views: 8Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment