Hoe Binance zich voorbereid op aanstaande Europese cryptowetgeving

Louise de Graaf


Binnen de Europese Unie zal op 1 juli nieuwe wetgeving voor crypto in werking treden. De wetgeving heeft betrekking op crypto-bezittingen en draagt de naam Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA).


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Markets in Crypto-Assets Regulation

MiCA zorgt ervoor dat er duidelijke regels zijn waaraan crypto exchanges en cryptocurrencies moeten voldoen. Zo zullen er direct coins zijn die al voldoen aan alle regels, maar ook munten waar nog wat juridisch werk voor te verrichten is.

Een van de crypto exchanges die al druk bezig is met de aanstaande wetgeving is Binance. Wanneer de wet in werking treedt begin volgende maand, zal het bedrijf nog niet direct voldoen aan de nieuwe wetgeving. Om zijn gebruikers binnen de Europese Unie voor te bereiden heeft de crypto exchange hen wel al voorzien van informatie over de aanstaande transitie.

Transitieperiode met stablecoins

Binance kiest ervoor om alle stablecoins voor Europese gebruikers te verdelen in twee categorieën: “regulated coins” en “unauthorized coins”. Vervolgens zal er een overgangsperiode zijn waarin gebruikers hun “unauthorized” coins alleen nog kunnen verkopen en niet meer aankopen. Daarnaast zullen er volgens de exchange steeds meer gereguleerde coins zijn, waardoor ook steeds meer gebruikers aan de nieuwe wetgeving zullen voldoen.

De keuze voor een overgangsperiode heeft een achterliggende reden. Zo schrijft de crypto exchange in een blog post:

“Onze benadering van een transitie is ontworpen om potentieel schadelijke impacten op de EEA (European Economic Area) en de globale cryptomarkt te minimaliseren. Dit kan ontstaan door gebruikers die massaal hun stablecoins gaan ruilen, terwijl er te weinig exit liquiditeit bestaat.”

Wanneer grote groepen gebruikers op hetzelfde moment een stablecoin verkopen, zal dit grote invloed hebben op de prijs en beschikbare liquiditeit van de coin. Dit kan grote gevolgen hebben, aangezien dit een stablecoin zeer instabiel kan maken.

Op dit moment heeft Binance naar eigen zeggen nog niet bepaald welke stablecoins wel en welke stablecoins niet voldoen aan MiCA. Op dit moment zouden slechts enkele stablecoins voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

MiCA mogelijk positief voor crypto stablecoins

Experts zijn verdeeld over het effect dat MiCA zou kunnen hebben op de Europese crypto markt. De aandacht van de experts richt zich vooral op de stablecoins. Daarover zijn de meeste kenners wel over te spreken. Economist van de Europese Commissie Joachim Schwerin deelde met crypto nieuwswebsite Cointelegraph dat MiCA ervoor zou kunnen zorgen dat we meer open zullen gaan staan voor stablecoins als geheel.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment