Hoe crypto de Amerikaanse verkiezingen gaat beïnvloeden

Louise de Graaf


Crypto is steeds meer te vinden in mainstream media, en vooral met het aanstaande Bitcoin (BTC) ETF staat de sector de laatste maanden volop in de spotlight. Ook voor de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezing zou crypto weleens een belangrijk onderwerp kunnen gaan worden. Bekende namen uit de crypto-industrie hebben naar verluidt 78 miljoen dollar opgehaald voor het lobbyen van de crypto industrie in de aanloop naar de verkiezingen.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto staat op

De 78 miljoen dollar is bedoeld voor het beïnvloeden van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024 en het steunen van pro-crypto kandidaten. Op maandag meldde Politico dat het plan de steun heeft van onder anderen Andreessen Horowitz (a16z), Coinbase en de gebroeders Winklevoss. Maar ook partijen als Ripple, Messari, Circle, Ark, Kraken, Blockchain Capital en Paradigm steunen het lobbyplan. 

Het plan is een duidelijke poging van de crypto-industrie om zich te mengen in het politieke speelveld in aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen. Crypto is misschien niet het grootste onderwerp voor de verkiezingen maar het is wel een onderwerp dat een diepe politieke kloof veroorzaakt. Zo is de ene kant fel tegen de industrie, en de andere kant helpt de sector liever in het zadel.

Crypto leiders zijn optimistisch

Zoals gezegd steunt ook Ripple, het bedrijf achter XRP de gezamenlijke politieke avances van de crypto sector. Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, zegt er het volgende over:

“Het team van Ripple neemt samen met andere leiders binnen de industrie de taak op zich om pro-innovatie en pro-crypto kandidaten voor de verkiezing van 2024 te steunen. De Verenigde Staten kan niet achterblijven op het wereldwijde toneel.”

Volgens Chris Dixon van a16z is het vormen van een gezamenlijke crypto-kracht de enige manier om de anti-crypto lobby van grote banken en techbedrijven tegen te gaan. Ook Dante Disparte van Circle is te spreken over het collectief:

“Het is geweldig om te zien dat verantwoordelijke partijen binnen de industrie plannen steunen om gebruikers te beschermen en om degelijke Amerikaanse technologie, technologische leiders, en banen in financiële- en techsectoren te promoten.”

 

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment