Jonge rijke crypto miner ontvoerd voor losgeld

Louise de Graaf


De koersen van veel cryptocurrencies zijn in 2023 hard gestegen, en dat geldt ook zeker voor sommige coins die je kunt minen. Helaas komt crypto mining ook met de nodige risico’s. Klaarblijkelijk is ontvoering hier één van; dit is een jonge Rus overkomen.


Crypto memecoin BONK bestaat 1 jaar: dit moet je weten

Russische miner ontvoerd

Het Russische televisienetwerk Ren TV schrijft dat een 23-jarige crypto-miner uit de stad Izhevsk is ontvoerd voor losgeld. De drie ontvoerders vroegen 15 miljoen Russische roebel als losgeld. Omgerekend is dat zo’n 152.000 euro. Als hij niet zou betalen, dan zouden ze hem met drugs op zak aan de politie uitleveren. De drie mannen zouden zijn opgepakt door de politie, volgens Ren TV.

Het incident vond plaats op eerste kerstdag, nota bene in de achtertuin van zijn eigen woning. Ze vroegen de broer van de miner via Telegram om 15 miljoen roebel over te maken. Eén van de ontvoerders zou de ontvoerde persoonlijk kennen. Alle daders hadden ook al een strafblad, waaronder voor gewapende overval en afpersing. Ze zullen worden veroordeeld voor tot 12 jaar gevangenisstraf.

Crypto mining in Rusland erg populair

Crypto mining kwam met name vorig jaar behoorlijk in het geding, doordat de koersen van bitcoin (BTC) en veel andere cryptocurrencies zo hard waren gedaald dat het voor veel miners niet rendabel was om door te gaan. Zelfs veel beursgenoteerde miners hadden het zwaar. Zo diende de grootste miner ter wereld, Core Scientific, begin dit jaar nog zijn faillissement in.

Maar begin dit jaar stond zowel Bitcoins hashrate als de mining difficulty op recordhoogtes, wat suggereert dat miners harder dan ooit tevoren met elkaar concurreren. Afgelopen kerst behaalde de hashrate opnieuw een record.

Vooralsnog is de Verenigde Staten de meest populaire plek voor cryptominers nadat in 2021 een grote exodus uit China ontstond. Opvallend genoeg is Rusland begin dit jaar de op één na grootste bestemming voor miners geworden. Het is nu namelijk legaal om crypto te bezitten en te doen aan mining – de overheid stimuleert het zelfs. De legalisatie van crypto heeft een hoop goeds gedaan voor de adoptie in Rusland.

Post Views: 53Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment