Legendarische GameStop belegger is al bijna miljardair

Louise de Graaf


Een van de bekendste personen rondom de GameStop (GME) hype, zou mogelijk deze week nog de eerste GME miljardair kunnen worden.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

181,4 miljoen dollar in GameStop (GME)

Investeerder Keith Gill, beter bekend als “Roaring Kitty”, was een van de grote krachten achter de GME hype in 2021. Het aandeel van het bedrijf was hard aan het dalen, totdat een groeiende groep particuliere beleggers in actie kwam. Het gevolg was een stijging van 1000% in slechts een maand tijd.

In een post op het sociale mediaplatform Reddit heeft Roaring Kitty op 2 juni laten weten, dat hij nog 181,4 miljoen dollar aan GME aandelen en call options bezit. Uit het screenshot, dat hij bij de post voegde, blijkt dat hij 115,7 miljoen dollar investerde. Daarnaast heeft Gill 65,7 miljoen dollar ingezet op een call option, waarbij hij wedt dat de koers van het aandeel op 21 juni ten minste 20 dollar is.

Al 300 miljoen dollar winst voor Roaring Kitty

Momenteel staat de investering van Gill op zo’n 300 miljoen dollar winst. Tegelijkertijd verliezen short sellers (handelaren die inzetten op een dalende koers) veel geld door de stijgende koers. Op het sociale mediaplatform X laat The Kobeissi Letter het volgende weten:

“”Roaring Kitty” heeft momenteel een winst van 300 miljoen dollar met zijn GME positie. Het marktkapitaal van het aandeel is alleen deze dag al met 5 miljard dollar gestegen. Hij kan deze week een miljardair worden.”

In de afgelopen 5 dagen is het aantal al 25% gestegen. Vergeleken met vorige maand staat de koers zelfs al 40,5% hoger. Volgens Google Finance stond het aandeel op een stijging van 74%, voordat de markt opende op maandag. 


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Short sellers verliezen 1,4 miljard dollar

Tijdens een grote stijging als deze verliezen short sellers veel geld. Het financiële databedrijf S3 Partners liet op 30 mei via X weten dat deze groep investeerders in de afgelopen maand een gezamenlijk verlies hebben geleden van 1,4 miljard dollar.

Citron Research was volgens The Kobeissi Letter de meest recente grote investeerder die zijn short positie in het GME aandeel bekend maakte. In 2021 deden het bedrijf dit ook al en verloor toen 100 miljoen dollar door de GME hype, die mede door Keith Gill was gestart. Door de stijgende koers, moest het bedrijf j in januari 2021 zijn positie met groot verlies sluiten.


Post Views: 154

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment