Markt is onzeker, maar bitcoin schiet omhoog door ETF hype

Louise de Graaf


De grote Amerikaanse techbedrijven schoten gisteren met enkele procenten omhoog, maar vandaag is de angst weer in de markt geslopen tijdens de pre-handel en zien we overal rode cijfers. Alleen de bitcoin koers staat vandaag stevig in het groen met de huidige koers van 46.700 dollar. Dat heeft vooral te maken met de Spot Bitcoin ETF, want op macro-economisch vlak zijn het vooral negatieve verhalen die de headlines domineren.

Zo maakt BlackRock zich zorgen over een jaar waarin overheden de markten overspoelen met nieuwe schulden, zodat ze flink kunnen blijven uitgeven in het grote verkiezingsjaar dat 2024 is.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Dinsdag begint met een schuldtsunami

De publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) op donderdag en de start van het cijferseizoen op de beurs. Vandaag begint echter met een schuldtsunami van ongeveer 47 miljard dollar, die door overheden op de markt gebracht wordt. De markt moet dat absorberen, wat mogelijk een verklaring is voor de lastige opening van de Amerikaanse beurs.

“Het nieuwe jaar is meteen al een test voor de kerstmisrally van 2023”, aldus Evelyne Gomez-Liechti van Mizuho International.

Hierbij wijst ze onder andere naar de onverwachte kracht van de Amerikaanse arbeidsmarkt, die mogelijk slecht nieuws is voor de markt die voor 2024 enorm veel renteverlagingen ingeprijsd had.

Maar de aandacht voor bitcoin ligt natuurlijk op de Spot Bitcoin ETFs, die vandaag weleens goedgekeurd kunnen worden door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Spot Bitcoin ETF donderdag al op de markt?

Als we Jan van Eck, de CEO van VanEck mogen geloven, dan kunnen de Spot Bitcoin ETFs donderdag weleens op de markt komen. In het onderstaande filmpje van CNBC zijn de aanwezige ETF-aanvragers mysterieus over de hoeveelheid kapitaal die op dag één gaat instromen. Maar gezien de vrolijke gezichten lijken er behoorlijk grote hoeveelheden toegezegd te zijn.

Zodoende kunnen we mogelijk een hoop vuurwerk verwachten van bitcoin deze week. Wat denken jullie? Gaan we stijgen of dalen na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs?

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment