markt valt stil, maar enkele opvallende winnaars

Louise de Graaf


Het is een typische weekenddag voor de crypto markt. Terwijl bitcoin (BTC) en het gros van de munten aan het bijkomen is van een volatiele week, zijn er verschillende opmerkelijke stijgingen en dalingen op te merken bij altcoins. In deze crypto-update praten we je bij over de huidige stand van zaken op de markt, met de grootste winnaars en verliezers van de afgelopen dag.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Blik op de markt

De totale marktkapitalisatie van de gehele crypto markt is de afgelopen 24 uur met 0,53% gestegen tot 1,61 biljoen dollar. Er is voor 52,44 miljard dollar aan cryptovaluta verhandeld de afgelopen dag. Dit weerspiegelt een daling van 18,24% ten opzichte van gisteren.

Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 0,30% gestegen tot een huidige prijs van 42.309 dollar. Bitcoin is daarmee de grootste cryptovaluta en vertegenwoordigt 51,7% procent van de gehele markt.

Hardste crypto stijgers

Binnen de top 50 cryptomunten zijn er verschillende altcoins die hard de lucht in zijn geschoten. De troon is voor internet computer (ICP) met een indrukwekkende stijging van 29,71% de afgelopen 24 uur. Op plek 2 en 3 staan filecoin (FIL) en avalanche (AVAX) die met respectievelijk 11,32% en 9,01% zijn gestegen in dezelfde tijdsperiode.

De grote stijging van ICP is een voortzetting van de enorme opwaartse trend die deze week aan de gang is. ICP staat namelijk meer dan 80% hoger dan op de eerste dag van de week, en op zijn hoogste prijs sinds juli 2022.


Crypto-update: markt in het rood, maar BONK stijgt gigantisch hard

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Hardste crypto dalers

Een significant deel van de top 50 cryptomunten kleurt vandaag in het rood. De grootste verliezer is aave (AAVE) met een daling van 7,77%. Bonk (BONK) staat met een daling van 7,60% op de tweede plaats wat dat betreft. De memecoin is de afgelopen week als een raket de lucht in geschoten, maar lijkt momenteel wat stoom af te blazen. Op plek 3 staat injective (INJ), dat 5,41% heeft ingeleverd de afgelopen 24 uur.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 20 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Uit ingediende gerechtelijke documenten is vandaag gebleken dat BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, deze week voor de derde keer om de tafel heeft gezeten met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om zijn Bitcoin Beursfonds-aanvraag te bespreken.

De twee partijen kwamen bijeen om te praten over een voorgestelde regelwijziging. Wat er precies is besproken, is daarentegen niet naar buiten gebracht. De gesprekken met de financiële waakhond worden als positief beschouwd voor de mogelijke goedkeuring van een spot Exchange Traded Fund (ETF) voor BTC.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment