Mastercard stimuleert crypto-industrie met baanbrekend startup-programma

Louise de Graaf


Recentelijk heeft Mastercard aangekondigd dat vijf innovatieve startupbedrijven zich bij het zogenaamde ‘Start Path blockchain and digital assets program’ hebben aangesloten. Op deze manier hoopt Mastercard het verkennen en opschalen van toekomstige fintech-oplossingen te stimuleren. Startup bedrijven die zich hiermee bezighouden krijgen zo de kans om hun technologieën verder te ontwikkelen en te implementeren.

De nieuwe deelnemers van het programma vertegenwoordigen een breed scala aan blockchain-gerelateerde toepassingen. Denk aan gedecentraliseerde infrastructuren tot crypto betaalkaarten en duurzame data platforms. Mastercard vertelt dat deze fase van het programma hoofdzakelijk gericht is op het aanpakken van specifieke problemen door het toepassen van diverse valutaformaten, zoals stablecoins, gereguleerd geld en CBDC’s. Het doel is om met behulp van experts en fintechs innovatieve oplossingen te vinden voor uitdagingen in de echte wereld.

Het selectieproces voor het Start Path programma is streng, waarbij alleen startups met veel potentie op het gebied van blockchain, web3 en crypto worden gekozen. Deze bedrijven krijgen toegang tot onder andere op maat gemaakte trainingen, samenwerkingsmogelijkheden en kunnen gebruik maken van Mastercard’s uitgebreide netwerk en kanalen gedurende het programma.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Meer dan 400 cryptostartups geholpen

Sinds de oprichting van het Start Path programma in 2014 heeft Mastercard wereldwijd al meer dan 400 startups geholpen. Hierdoor heeft Mastercard een sterke positie verworven in de wereld van crypto

De vijf geselecteerde startups zijn Kulipa, Parafin, peaq, Triangle en Venly. Deze bedrijven brengen een breed scala aan blockchain-gerelateerde toepassingen met zich mee, van gedecentraliseerde infrastructuren en duurzame dataplatformen tot crypto betaalkaarten.Volgens Mastercard is het programma ontworpen om samen te werken met industrie-experts en fintechbedrijven om innovatieve oplossingen te vinden voor reële problemen.

Innovatie door samen te werken

Mastercard blijft innoveren door samen te werken met bedrijven zoals het Israëlische fintech bedrijf Kima. Samen hebben ze een “DeFi credit card” ontwikkeld, die gedecentraliseerde financiële protocollen combineert met traditionele kredietmogelijkheden. Dit biedt een nieuwe manier om krediet te gebruiken.

Op 8 mei kondigde Mastercard een samenwerking aan met grote Amerikaanse banken, waaronder Citigroup, Visa en JP Morgan. Deze alliantie test nieuwe technologieën voor banktransacties met behulp van tokenisatie, wat de efficiëntie en veiligheid kan verbeteren.

Daarnaast introduceerden Mastercard en 1inch in april een debetkaart met cryptocurrency-naar-fiat functionaliteit. Deze kaart maakt het voor cryptocurrency gebruikers eenvoudiger om geld op te nemen en betalingen te doen op plaatsen waar gewone debetkaarten worden geaccepteerd. Dit maakt digitale valuta toegankelijker in het dagelijks leven.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment