Memecoin stijgt +400% terwijl bitcoin op blok stuit

Louise de Graaf


Het was een extreem volatiele week in cryptoland. Bitcoin (BTC) brak eindelijk door en bereikte het hoogste punt in jaren, terwijl een aantal memecoins met honderden procenten de lucht in schoten. In deze Crypto Radar blikken we terug op de week en lees je welke cryptocurrencies het hardst zijn gestegen.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Bitcoin koers breekt door en lanceert tot boven de $60.000

Te beginnen met de cryptokoning zelf; bitcoin. De nummer een van de markt handelde een week geleden nog onder de $52.000. Een week later zien we de koers ruim $10.000 hoger staan.

De uitbraak boven $52.000 zorgde voor een explosieve lancering waarna uiteindelijk een lokale piek werd bereikt bij $64.100. Daar blijkt voor nu de grootste barrière te liggen.

De koers wist namelijk niet door dit punt door te breken en corrigeerde vervolgens flink. Sinds woensdag consolideert de bitcoin koers, wat niet gek is gezien de wilde eerste helft van de week.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $62.101 op crypto exchange Bybit (Powered by SATOS). Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo verwisselt de crypto voor 57.287 euro van handen.

De bitcoin koers van de afgelopen zeven dagen, op cryptobeurs Bitvavo. – Bron: Bitvavo.

Cardano en solana in de plus, memecrypto stelen de show

Maar het was niet bitcoin dat centraal stond deze week. Nadat de altcoins in eerste instantie achterbleven en bitcoin zagen vertrekken, trekken nu ook deze crypto de afgelopen dagen flink aan.

Binnen de top 10 valt onder andere solana (SOL) op, dat deze week met bijna 25% in het groen staat. SOL is daarmee nu $128 waard. Ook cardano (ADA) steeg aardig en staat 24% in de plus deze week. ADA is nu $0,72 waard.

Maar binnen de top 10 is het dogecoin (DOGE) dat de beker voor grootste stijging in een week pakt. DOGE steeg maar liefst 62% in waarde en is nu $0,14 waard. De memecoin staat daarmee weer binnen de top 10.

Zoomen we verder uit dan zien we dat de memecoins over het algemeen het best presteerden deze week. Op plek 59 is dogwifhat (WIF) te vinden met een bizarre stijging van 436%. Ook pepe (PEPE) deed het goed en staat 313% in de plus.

Shiba inu (SHIB) nadert de top 10 nadat ook deze memecoin een enorme stijging doormaakte. SHIB steeg 126% in waarde. Om een beeld te krijgen van de gekte rondom memecoins op dit moment; op de onderstaande afbeelding zijn de top vijf hardste stijgers van deze week te vinden (top 100).

Artikel gaat verder na de afbeelding.

De vijf hardste stijgers van de top 100 deze week. Bron: CoinMarketCap.

Wie is de enige echte koning van de memecoins? Laat je stem achter om te zien hoe de rest van onze lezers erover denkt:


🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ontvang tijdelijk 20 euro gratis crypto bij Bitvavo

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment