Memecoins van beroemheden dalen enorm in waarde

Louise de Graaf


In de wereld van crypto is de hype rondom celebrity-tokens snel veranderd in teleurstelling. Een week na de lancering van verschillende celebrity-crypto’s, waaronder die van Caitlyn Jenner, hebben de meeste tokens een aanzienlijke waardedaling ondergaan.

Jenner’s token, gelanceerd op 28 mei, bereikte binnen 24 uur een marktkapitalisatie van $30 miljoen, maar verloor sindsdien 79 procent van zijn waarde. De huidige marktwaarde is nu 6,1 miljoen dollar. Het is één van de vele tokens die beroemdheden vertegenwoordigen en al snel al zijn waarde verliezen.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Crypto’s van beroemdheden kennen nauwelijks langdurig succes

De trend van beroemdheden die hun eigen cryptomunt lanceren, lijkt aanvankelijk aantrekkelijk voor zowel fans als investeerders. Echter, de snelle daling in waarde roept vragen op over de duurzaamheid en de werkelijke waarde van deze tokens.

Naast Jenner hebben andere beroemdheden zoals rapper Rich the Kid en de Nigeriaanse zanger Davido ook aanzienlijke verliezen geleden. Hun tokens zijn met minstens 66 procent gedaald sinds hun lancering. Bekendere namen zoals Floyd Mayweather en Trippie Red zagen zelfs een nog grotere daling van rond de 90 procent.

Een opvallende uitzondering is de MOTHER token van model Iggy Azalea, dat erin slaagde een marktkapitalisatie van $134 miljoen te bereiken. Dit succes contrasteert sterk met de meeste andere celebrity-crypto’s die worstelen om hun waarde te behouden. De munt stijgt nog altijd en heeft recentelijk een nieuwe all time high prijs van $0,1272 bereikt.

Ondanks de schijnbare eenvoud van investeren in celebrity-tokens, valt te concluderen dat deze activa niet altijd een goede investering betekenen. De waardedaling van deze tokens kan grotendeels worden toegeschreven aan speculatie en een gebrek aan onderliggende waarde. Veel investeerders kopen deze tokens uit bewondering voor de beroemdheid zonder de achterliggende technologie te begrijpen.

De tokens moeten waarde toevoegen aan de samenleving

Vitalik Buterin, de oprichter van ethereum (ETH), benadrukt dat dit soort type cryptocurrency alleen goed is wanneer het daadwerkelijk een toegevoegde waarde heeft. Hij zei op X dat “financialisering alleen gerechtvaardigd is als waarde toevoegt aan de samenleving”. Hij doelde daarbij op het verbeteren van de gezondheidszorg, het ondersteunen van open source software en het bevorderen van kunst en creativiteit.

De oprichter van de gedecentraliseerde exchange genaamd Uniswap deelde een soortgelijke mening als die van Buterin. Hayden Adams, zoals de topman heet, had geen problemen met de celebrity-tokens. Al suggereerde hij wel dat een goed doel de finish moest betekenen voor de tokens.

“Iggy had positief kunnen reageren en de winst kunnen gebruiken om te doneren aan een sociaal doel of zoiets”, zei hij in een post op X (voorheen Twitter).


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment