MicroStrategy doet mega bitcoin aankoop van €566 miljoen

Louise de Graaf


MicroStrategy, onder leiding van Michael Saylor, heeft 14.620 bitcoins gekocht ter waarde van $627,8 miljoen. Tenminste, dat is de waarde op het moment van schrijven. De bitcoin (BTC) koers lijkt namelijk zeer positief te reageren op het nieuws. Een rood koersverloop in de ochtend heeft zich in korte tijd veranderd in een groene. Momenteel gaat een bitcoin over de toonbank voor $43 duizend. 


Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

MicroStrategy vult gigantische bitcoin verzameling aan met €566 miljoen

MicroStrategy en CEO Michael Saylor hebben bekendgemaakt 14.620 bitcoins ter waarde van $628 miljoen te hebben aangeschaft. Het bedrijf bezit nu 189.150 bitcoins, aangeschaft voor een geschat totaal van $5,9 miljard. Dat komt neer op een gemiddelde bitcoin prijs van $31.200 per stuk. 

Met bitcoin op een huidige waarde van $43 duizend, draait MicroStrategy een winst van 37,8%. MicroStrategy’s bitcoin verzameling heeft een gezamenlijke waarde van $8,1 miljard bereikt. Daarmee staat het bedrijf op bitcoin alleen al $2,2 miljard in de plus. 

MicroStrategy is het bedrijf met de meeste bitcoin in bezit van de wereld. Bijzonder, gezien het bedrijf geen vermogensbeheerder of bank is. Het is een Amerikaans bedrijf dat business intelligence, mobiele software en cloudgebaseerde diensten levert. De reden is (voormalig) CEO Michael Saylor, die groot bitcoin voorstander is. Hij stopte met zijn topfunctie om meer op de coin te focussen. 

MicroStrategy ondanks megabedrag niet de grootste bitcoin bezitter

Ondanks dat MicroStrategy het bedrijf is met de meeste bitcoins in bezit, wordt het veruit overtroffen. Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto spant de kroon met een geschat bezit van 1,1 miljoen bitcoin. Dit komt neer op een vermogen van $47,2 miljard. De verzameling komt neer op 5% van de totale hoeveelheid mogelijke bitcoins, dat 21 miljoen bedraagt.

Andere grote bitcoin bezitters zijn crypto exchanges als Binance en Bitfinex. Binance bezit bijna 250 duizend bitcoin (1,27% van het geheel) ter waarde van $10,7 miljard. Bitfinex plaatst zich op een goede tweede plek, met 210 duizend bitcoin (1,07% van het geheel) in het bezit.

Post Views: 430

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment