Nieuwe crypto beurs actief in Nederland

Louise de Graaf


Na een rebranding van Okcoin naar OKX, is de crypto-exchange en zijn Web3-wallet vandaag officieel gelanceerd in Nederland. Dat kondigde het bedrijf maandag aan tijdens een persconferentie in Amsterdam. Het platform wil zich onder andere met in-app toegang tot Web3-apps en competitieve handelskosten gaan onderscheiden van Nederlandse concurrenten.

Diefstal honderden bitcoins gelinkt aan Noord-Koreaanse hackersgroep

Diefstal honderden bitcoins gelinkt aan Noord-Koreaanse hackersgroep

Meer dan 150 cryptocurrencies en 60 handelsparen: voor ieder wat wils

In het persbericht valt te lezen dat OKX spot-trading met meer dan 150 cryptocurrencies heeft gelanceerd voor de Nederlandse markt, waaronder 60 eurohandelsparen. Tussen de handelsparen vinden traders bekende namen zoals natuurlijk bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), maar ook memecoins als dogwifhat (WIF) en shiba inu (SHIB).

Onderdeel van de Nederlandse lancering is dat de gehele website in het Nederlands beschikbaar is, inclusief de klantenservice. Daarnaast worden de populaire betaalmethodes iDEAL en SEPA-stortingen ondersteund, waarmee klanten gratis geld kunnen storten en opnemen.

OKX, dat sinds 2021 geregistreerd staat bij De Nederlandsche Bank (DNB), lanceerde verder zijn OKX Wallet en een Earn-product. Met laatstgenoemde kunnen crypto-bezitters een passief inkomen verdienen. Uit navraag bij Erald Ghoos, general manager van OKX Europe, blijkt dat het Earn-product om on-chain staking draait waarbij geen derde partij komt kijken.

Not your keys, not your coins, vindt ook OKX

Tijdens het persevent in Amsterdam benadrukte OKX president Hong Fang dat de exchange crypto zelfbeheer hoog in het vaandel draagt. De exchange heeft daarom een eigen crypto wallet ontwikkeld, OKX Wallet genaamd. Hiermee kunnen klanten hun crypto zelf in bewaring nemen.

Naast zelfbeheer krijgen klanten in de app ook  toegang tot de wereld van Web3, waarin allerlei gedecentraliseerde applicaties (dApps) gevonden kunnen worden. Denk hierbij aan gedecentraliseerde exchanges en token swaps. Deze Web3-functionaliteiten zijn voor klanten binnen de OKX app beschikbaar, waar ook de exchange zelf te vinden is.

Ethereum futures op nieuw record in afwachting van ETF besluit

Ethereum futures op nieuw record in afwachting van ETF besluit

Cryptoland Nederland een “belangrijke hub”

Fang ging tijdens de persconferentie ook in op de vraag waarom OKX nu inzet op Nederland. Volgens haar is Nederland een belangrijke hub voor niet alleen de crypto-industrie:

“Nederland is een hub voor veel kennisindustrieën, bijvoorbeeld de financiële en technologische sectoren. Er is hier sprake van zeer hoge financiële en technologische kennis. Er is ook een zeer sterke en dynamische cryptogemeenschap.”

Op het gebied van Bitcoin blijkt Nederland een belangrijk land te zijn, en dan in het bijzonder Amsterdam. “Als het om bitcoin-ontwikkelaars gaat, is Amsterdam, afgezien van de VS (wat een belangrijke hub is voor Bitcoin-ontwikkelaars), een van de grootste, zo niet de op een na grootste stad voor dat soort talent,” vertelt Fang. “Het is onze bedoeling om echt lokaal te investeren en ons hier op de lange termijn in te zetten.”

Tot slot vroegen we Eral Ghoos, general manager van OKX Europe, wat OKX onderscheidt van andere cryptospelers op de Nederlandse markt. “De concurrenten in Nederland zijn erg gefocust op hun gecentraliseerde handelsplatformen. Ze zijn nog niet echt bezig met Defi en Web3. Wat we lokaal kunnen brengen is de toegang tot de Web3-wereld.” Maar Web3 is niet het enige waarmee OKX zich probeert te onderscheiden:

“Ik denk dat onze handelskosten zeer concurrerend zijn. […] Nederlanders zijn erg prijsbewust. We bieden gratis fiatstortingen en -opnames aan, ons prijsmodel is zeer concurrerend en het zal een van de betere op de markt zijn.”

Met OKX heeft de Nederlandse cryptomarkt er een nieuwe wereldwijde speler bij. Nederlanders kunnen vanaf vandaag terecht op het volledig Nederlandse handelsplatform.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment