nieuwe kandidaat, BlackRock zet stap vooruit

Louise de Graaf


Een nieuwe vermogensbeheerder heeft zich gevoegd in de verhitte strijd om een beursfonds voor Bitcoin (BTC) te lanceren in de Verenigde Staten. Bovendien heeft BlackRock, die al sinds juni in de strijd zit, een verandering in haar fonds voorgesteld om zorgen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) te adresseren.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Pando Asset dient Bitcoin ETF-aanvraag in

Gisteren diende de Zwitserse vermogensbeheerder Pando Asset een S-1 aanvraag in bij de SEC om zijn ‘Pando Asset Spot Bitcoin Trust’ op de Amerikaanse markt te brengen. Het brengt de totale lijst van kanshebbers tot maar liefst dertien.

De late nieuwkomer wil net als de andere ETF-aanvragen de koers van bitcoin volgen met behulp van de Amerikaanse beursgenoteerde crypto exchange Coinbase als beheerder van de bitcoins uit het fonds.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas reageerde verrassend op het nieuws. Hij vraagt zich met name af waarom Pando Asset hun aanvraag zo laat heeft ingediend. Hij schreef het volgende op X:

”Waar zijn ze de afgelopen 3 maanden geweest? Waarom zou je nu nog een aanvraag indienen? Als zij op 10 januari 2023 ook hun ETF krijgen, wat zegt dat dan over een eerlijk speelveld en een gelijke samenleving? En wat is Pando eigenlijk?”

10 januari is de ultieme deadline waarop de SEC een definitief oordeel zal moeten vellen over de gezamenlijke aanvraag van ARK Invest en 21Shares. Balchunas en zijn collega James Seyffart gaan ervan uit dat tegen die tijd alle aanvragen voor bitcoin ETF’s zullen worden goedgekeurd.

Seyffart vertelde zijn volgers op X echter dat hij betwijfelt of Pando’s ETF ‘’klaar is om op de eerste dag met de anderen mee te gaan, maar er zijn wel gekkere dingen gebeurd denk ik’’.

BTC ETF-meeting BlackRock en SEC

Een andere ontwikkeling is dat BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, herzieningen heeft ingediend voor zijn Bitcoin ETF-aanvraag in een poging om de zorgen van de toezichthouder over marktmanipulatie en registraties van broker-dealers te sussen. Dit blijkt uit notulen van een vergadering tussen de vermogensbeheerder en de SEC’s ‘Division of Trading en Markets’, gedateerd op 28 november.

BlackRock heeft een verandering in het redemptie-model voorgesteld. Dit wordt ook wel het inkoopmodel genoemd en verwijst naar de procedure waarmee beleggers de aandelen kunnen inruilen voor de onderliggende activa van het fonds, in dit geval bitcoins.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment