Onderzoeker ontvangt $1,7 miljoen voor onthullen mega crypto hack

Louise de Graaf


Fantom (FTM) liftte de afgelopen maand mee op het succes van de algehele crypto markt. De digitale munt verdubbelde in waarde vanaf oktober. Kort voor deze rally werd de Fantom blockchain nog gehackt. Er werd in totaal $550.000 gestolen door middel van een grote kwetsbaarheid in het systeem. De schade viel nog mee nadat een anonieme onderzoeker ontdekte dat de hacker er met maar liefst $170 miljoen vandoor had kunnen gaan.


šŸŽ Deze week: Handel je eerste ā‚¬10.000 in crypto helemaal gratis

Wat is Fantom?

Fantom is een geavanceerd blockchain platform dat zich richt op het aanbieden van hoge snelheid, schaalbaarheid, en decentralisatie voor een verscheidenheid aan toepassingen, met name in de wereld van decentrzlied finance (DeFi). Het concurreert met andere smart contract platformen zoals Ethereum (ETH), Cardano (ADA) en Solana (SOL).

Miljoenen schade voorkomen

De onderzoeker constateerde dat een inactieve beheerderstoken voor Fantomā€™s ERC-20 FTM-contract op Ethereum gevoelig was voor aanvallen. Het maakte voor de hacker mogelijk om FTM-tokes te creĆ«ren. Door deze kwetsbaarheid had de hacker potentieel $170 miljoen kunnen stelen, gebaseerd op de tokenprijs ten tijde van de hack. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat de schatting niet rekening houdt met de marktliquiditeit. Als de hacker daadwerkelijk een grote hoeveelheid tokens had verkregen en geprobeerd had deze te verkopen, zou de prijs van de tokens aanzienlijk zijn gedaald vanwege het overschot aan aanbod ten opzichte van de vraag.

De Fantom Foundation reageerde snel om de kwetsbaarheid te verhelpen en kende de anonieme onderzoeker een aanzienlijke beloning toe van $1,7 miljoen voor het identificeren van deze kwetsbaarheid. Het toekennen van een dergelijke hoge beloning dient niet alleen als erkenning voor het belangrijke werk van de onderzoeker, maar ook als een stimulans voor anderen om actief bij te dragen aan de beveiliging van het netwerk.


šŸ“ˆ Bitcoin verdienen? Eenvoudig vanuit huis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Hack in juli

In juli kwam het netwerk ook nog in de problemen nadat bruggen, de technologie die het mogelijk maakt om gegevens en waarde over te dragen tussen verschillende blockchain netwerken, het doelwit werd. De hack betrof de diefstal van grote bedragen in verschillende cryptocurrencies, waaronder $63,3 miljoen in USD Coin, $31,3 miljoen in wrapped Bitcoin (BTC), en $13,8 miljoen in wrapped ethereum.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment