Oprichter exchanges belooft gratis crypto na grote hacks

Louise de Graaf


Hacks komen veel voor in cryptoland, en helaas zijn crypto exchanges onder de meest kwetsbare partijen om te hacken. Afgelopen jaar stalen hackers vele miljoenen van Huobi en Poloniex, maar volgens medeoprichter Justin Sun is er niets om je zorgen om te maken. Hij belooft dat getroffen gebruikers alles terugkrijgen met airdrops.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Exchanges van Justin Sun gehackt

Huobi is dit jaar verschillende keren getroffen door hackers. Afgelopen juli wist het nog te voorkomen dat een beveiligingsprobleem de grootste hack uit de geschiedenis zou veroorzaken. Helaas was dit niet genoeg, want niet veel later werd het alsnog gehackt. In september verloor het toch nog bijna 5.000 ETH aan een hacker, goed voor omgerekend zo’n 7,9 miljoen dollar. Gelukkig kregen gedupeerde klanten alle verloren coins terug.

Huobi Global veranderde halverwege september zijn naam naar ‘HTX’, en de invloed van hackers zal hier vermoedelijk een belangrijke reden van zijn. Helaas had dit weinig effect, want afgelopen week werd het platform voor de tweede keer het doelwit. Om precies te zijn was dit keer een cross-chain bridge het probleem, dat het handelsplatform gebruikt om tokens van de ene blockchain te verplaatsen naar de andere. HTX verloor toen bijna 63 miljoen dollar.

HTX is niet het enige platform waar Sun de medeoprichter van is. Hij heeft namelijk ook Poloniex opgericht, één van de oudste platformen in de crypto-industrie. Eerder deze maand verloor ook dit platform veel geld – het bedrag was met 114 miljoen dollar bovendien veel groter. Ook toen benadrukte de medeoprichter dat accounteigenaren hun geld terug zouden krijgen.

Airdrops voor getroffenen hacks

Op sociale mediaplatform X verklaart Sun dat gedupeerden in de toekomst hun geld binnenkort terugkrijgen via een ‘epische airdrop’. Zowel HTX als Poloniex zijn namelijk bezig om stortingen en opnames weer mogelijk te maken. Momenteel is het alleen mogelijk om te handelen op de platformen. Klanten zullen al hun activa terugkrijgen, en alle activa zijn veilig, aldus de oprichter. Wanneer de airdrops zullen komen is echter nog niet bekend.

Post Views: 28

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment