Polygon crypto netwerk groeit hard, hijgt in de nek van Ethereum

Louise de Graaf


In 2023 heeft Ethereum (ETH) schalingsnetwerk Polygon (MATIC) aanzienlijke groei doorgemaakt en bijna hetzelfde aantal gebruikers aangetrokken als Ethereum zelf, blijkt uit een recent gepubliceerd rapport. Deze gegevens tonen een opmerkelijke opmars van Polygon in de wereld van crypto.


Circle CEO ziet grote kansen in aankomende stablecoin wetgeving

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Polygon, de verbeterde versie van Ethereum?

Volgens het rapport van blockchain-analysebedrijf Flipside heeft Polygon in 2023 een indrukwekkend aantal gebruikers verworven, wat resulteert in een bijna gelijke concurrentie met Ethereum op het gebied van gebruikersaantallen.

Zo wierf de layer-2 blockchain een bezoekersaantal van 15,24 miljoen in 2023. Polygon schoot 160.000 gebruikers tekort om het aantal van 15,4 miljoen van Ethereum te evenaren.

Flipside definieerde een verworven gebruiker als iemand die minstens twee transacties uitvoerde op een specifiek blockchain-netwerk. Daarvan moest er minstens één plaatsvinden in het afgelopen jaar. Wat nog toe te lichten valt is dat Polygon het eerste half jaar van 2023 voorop liep om het Ethereum-aantal te overtreffen. Ethereum was echter in de tweede helft van het jaar te sterk en bleef zo koploper tot en met het einde van het jaar.

Grote groei in aantal blockchain-gebruikers

Het rapport gaat verder in op de groeiende acceptatie van Polygon en wijst op het vermogen van het platform om gebruikers aan te trekken met zijn efficiënte en schaalbare infrastructuur. Dat erkent ook Flipside: “Polygon startte het jaar met een indrukwekkend aantal van 2,8 miljoen verworven gebruikers in januari, wat meer dan 40 procent vertegenwoordigt van het totale aantal verworven gebruikers op het netwerk in 2023”.

Daarnaast blijkt dat de bredere cryptomarkt in 2023 getuige was van een toename van maar liefst 62 miljoen verworven gebruikers over acht verschillende blockchain-netwerken. Polygon, met zijn indrukwekkende prestaties, speelt een belangrijke rol in deze algehele groei.

“Polygon heeft het meest consistente maandelijkse verval in gebruikersverwerving over het jaar ervaren in relatieve termen, maar presteerde nog steeds gunstig in vergelijking met andere netwerken,” zo wordt er geschreven in het rapport.

Bitcoin (BTC) eindigde als derde in de lijst met 10,65 miljoen nieuwe gebruikers, en Solana (SOL) en Arbitrum (ARB) maakten de top vijf compleet.

Flipside schrijft verder in het rapport dat macro-economische omstandigheden zeker invloed hebben gehad op de gebruikersaantallen. “Het aantal verworven gebruikers begon te stijgen in maart, samenvallend met de ineenstorting van Silicon Valley Bank, wat het vertrouwen in gecentraliseerde instellingen kan hebben geschokt en een vlucht naar gedecentraliseerde instellingen heeft aangewakkerd,” schrijft het blockchain-analysebedrijf.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment