Rentepauze is een ‘startschot’ voor bitcoin investeerders wereldwijd

Louise de Graaf


De Amerikaanse Federal Reserve heeft onlangs besloten het verhogen van de rentetarieven te pauzeren, met signalen dat deze in 2024 mogelijk zelfs verlaagd zullen worden. Deze beslissing kan worden gezien als een ‘groen licht’ of ‘startschot’ voor investeerders in alle sectoren.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Een groen licht voor de cryptomarkt

BlackRock fondsmanager Jeffrey Rosenberg, in een interview met Bloomberg, noemde de pauzering van de renteverhoging enorm goed nieuws. En volgens hem heeft het al een positieve reactie teweeggebracht op de aandelenmarkten. De S&P 500 index steeg met 1,37% direct na de aankondiging. Rosenberg benadrukte dat deze opwaartse trend wellicht zal aanhouden tot er nieuwe economische data beschikbaar komt. Het signaal is duidelijk: de Fed staat open voor een versoepeling van de financiële voorwaarden.

“Dit bullish sentiment kan nog wel even aanhouden, ten minste tot we een nieuwe ronde economische gegevens krijgen, en tot die tijd is de boodschap duidelijk: de Fed is meer dan bereid om een versoepeling van de financiële voorwaarden te zien.”

Na de aankondiging van de Fed zagen ook crypto-aandelen aanzienlijke winsten. Aandelen van Coinbase en MicroStrategy stegen flink, terwijl beursgenoteerde Bitcoin (BTC) miner Marathon Digital zelfs een sprong van bijna 13% maakte. Het laat nog maar eens zien hoe belangrijk de rentes zijn voor het investeringsklimaat.

Advertisement

Verwachtingen voor 2024: ETFs en institutionele interesse

Volgens een rapport van CoinShares op 11 december, hebben crypto-aandelen recentelijk hun grootste wekelijkse instroom ooit ervaren, maar liefst $126 miljoen. James Butterfill, hoofd onderzoek bij CoinShares, merkte op dat crypto investeringsproducten hun elfde opeenvolgende week van instroom zagen.

De recente beslissing van de Federal Reserve om de rentetarieven te pauzeren en te overwegen deze te verlagen in 2024, lijkt dus duidelijk een belangrijke impuls te zijn voor zowel individuele investeerders als institutionele spelers in de wereld van cryptocurrencies. Het vergroot de anticipatie voor het moment dat de rentetarieven niet alleen gepauzeerd worden, maar zelf worden verlaagd. Wanneer dat gaat gebeuren is uiteraard nog koffiedik kijken.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment