Reusachtige crypto ‘scam service’ stopt na buit van €64 miljoen

Louise de Graaf


Inferno Drainer, een zogenoemde crypto ‘scam as a service’, heeft aangegeven te stoppen met het leveren van kant-en-klare codes aan crypto-oplichters. Sinds februari is de wallet drainer al actief en hebben ze phishing scammers geholpen om voor bijna 70 miljoen dollar aan crypto te stelen van nietsvermoedende investeerders.


📈 Steeds meer Nederlanders maken zelf Bitcoins, zonder technische kennis!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Crypto scam service kapt ermee

Inferno Drainer groeide sinds het begin van het jaar snel in populariteit. Het is een phishing software-dienst die kwaadwillenden in gebruik kunnen nemen in combinatie met hun eigen phishing-website om er zo met de cryptomunten van anderen vandoor te gaan.

Met zeer realistische phishing websites proberen hackers gevoelige gegevens van slachtoffers te achterhalen. Inferno Drainer is een soort ‘malware-as-a-service’, die de software en hosting van de kwaadaardige site levert waardoor kwaadwillenden met de gevoelige informatie daadwerkelijk cryptomunten kunnen stelen. In ruil voor de dienst betaal je als ‘gebruiker’ een commissie van 20 procent van de totale buit.

Op 26 november kondigde het team achter Inferno Drainer middels een Telegram-bericht het vertrek aan.

‘’Een grote dank aan iedereen die met ons heeft samengewerkt. We hopen dat jullie ons kunnen herinneren als de beste drainer die ooit heeft bestaan en dat we erin zijn geslaagd om jullie te helpen in de zoektocht naar het verdienen van geld.’’

Er werd bovendien geschreven dat de bestanden en infrastructuur die nodig waren om de drainer uit te voeren niet vernietigd zullen worden, maar in plaats daarvan actief zullen blijven zodat gebruikers een ‘’soepele overgang’’ naar andere diensten kunnen maken.

Het gelieerde Telegram-account ‘mr_inferno_drainer’,  dat werd gebruikt voor het regelen van de dienst, is inmiddels verwijderd. Ook waarschuwde het team zijn gebruikers om in de toekomst geen andere drainers te vertrouwen die dezelfde naam gebruiken.

Sinds februari heeft Inferno Drainer bijna 70 miljoen dollar aan crypto buitgemaakt van meer dan 100.000 slachtoffers, volgens analyses van Scam Sniffer, een Web3 platform dat gespecialiseerd is in het identificeren van oplichting. Het Inferno Drainer-team heeft het in zijn afscheidsbericht echter over een gestolen bedrag van meer dan 80 miljoen dollar. De totale opbrengst is in elk geval vergaard via diverse blockchains.

Nog genoeg andere vergelijkbare crypto-diensten

Blockchain-beveiligingsbedrijf CertiK heeft laten weten dat er nog steeds ‘’genoeg aanbieders’’ van dergelijke diensten actief zijn, waaronder rivalen ‘Pink Drainer’ en ‘Angel Drainer’. Inferno Drainer was volgens CertiK daarentegen ‘’een van de meest schadelijke phishing kits voor de gemeenschap die we hebben gezien’’.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment