Rode markt, ETF’s breken trend & Ripple bankdeal

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.

Rode bitcoin- en cryptomarkt in aanloop naar CPI & FOMC

De cryptomarkt kleurt behoorlijk rood vanochtend in aanloop naar Amerikaanse inflatiecijfers en het rentebesluit van morgen.

Bitcoin (BTC) zakt met 2,6% onder de $68.000, en ethereum (ETH) en solana (SOL) staan al 3,5% in de min. Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

In de top 100 vinden we koersen meer dan 5% in het rood staan, waaronder populaire memecoins als pepe (PEPE), bonk (BONK) en floki (FLOKI). Notcoin daalt zelfs met meer dan 15%. Alleen akash network (AKT) en injective (INJ) trotseren de trend en stijgen beide met zo’n 8%.

Bitcoin fondsen breken positieve trend na indrukwekkende week

De rode markt gaat gepaard met een trendbreuk op de ETF-markt. Cryptofondsen begonnen de maand juni zeer sterk en bereikten vorige week een instroom van maar liefst $2 miljard, meldt CoinShares.

De relatief nieuwe bitcoin-ETF’s zagen voor 19 dagen op rij een netto-instroom, maar die trend werd gisteren gebroken. De bitcoin-ETF’s noteerden gisteren een netto-uitstroom van $64,9 miljoen.

Metaplanet stijgt fors nadat het weer bitcoin koopt

Toch hebben we ook wat positief nieuws vandaag. Zo stijgt het aandeel van Metaplanet weer sterk nadat het Japanse bedrijf heeft aangekondigd dat het nog meer bitcoin heeft gekocht.

Metaplanet kocht bijna $1,58 miljoen aan bitcoin en bezit nu bijna $10 miljoen aan bitcoin in zijn reserves. Het bedrijf volgt hiermee in de voetstappen van MicroStrategy.

Ripple gaat samenwerken met centrale bank van Georgië

Ripple (XRP) kondigt ondertussen aan dat het gaat samenwerken met de National Bank of Georgia (NGB), de centrale bank van Georgië.

Ripple had onlangs een meeting met de centrale bank omtrent het central bank digital currency (CBDC) project van het land. Ripple werkt met meerdere centrale banken in de wereld aan CBDC’s. Deze munten krijgen echter veel kritiek vanuit de cryptowereld, vooral met betrekking tot privacy zorgen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment