Sociale mediaplatform Reddit maakt zich klaar voor beursdebuut

Louise de Graaf


Het gaat de afgelopen tijd goed met Reddit, zo blijkt uit verschillende ontwikkelingen omtrent het sociale mediaplatform. Het heeft al zijn eigen altcoin genaamd moon (MOON) waar het vrij goed mee lijkt te gaan, maar dit vindt het bedrijf niet genoeg. Aankomende maart zou het naar de beurs willen.


šŸŽ Begin het nieuwe jaar goed: ā‚¬10,- gratis crypto naar keuze

Reddit naar de beurs?

Dat schrijft het doorgaans goed ingelichte Reuters op basis van anonieme bronnen. Reddit zou al ā€˜gedetailleerde plannenā€™ hebben om naar de beurs te gaan, wat begin maart zou moeten gebeuren. Het zou de eerste grote initial public offering (IPO) van een sociale mediabedrijf zijn sinds die van Pinterest (beurssymbool: PINS) in 2019. Ook valt de timing op doordat Reddit kampt met sterke concurrentie van onder andere TikTok en Facebook, die azen op dezelfde advertentie-inkomsten.

Ook is het volgens Reuters een test van Reddits gebruikersbasis, waarvan een deel aanzienlijke kennis van de economische en financiƫle wereld heeft. Als gebruikers inderdaad zo enthousiast zouden zijn over het platform, dan zouden ze sneller bereid zijn om te investeren in het aandeel.

We kennen Reddit in een financiƫle context onder meer van de WallStreetBets-subreddit, die groot in het nieuws was door het drama rondom bioscoopketen AMC en videogamewinkel GameStop, die Reddit-gebruikers in 2021 een enorme opkikker wisten te geven door slim te handelen. Daarna was de cryptocurrency Monero (XMR) aan de beurt.

Reddit wil volgens de zakenkrant ongeveer 10% van zijn aandelen beschikbaar stellen voor de IPO. Die plant het bovendien al in het geheim sinds 2021. Een introductieprijs voor het aandeel is helaas nog niet bekend.

Reddit groot in crypto

Het bedrijf is niet alleen Ć©Ć©n van de grootste sociale mediaplatformen en volgens SimilarWeb zelfs het allergrootste internetforum. Het heeft ook zijn eigen altcoin, moon (MOON). Deze token steeg eind vorig jaar hard nadat een moderator aankondigde het project eerlijker ging maken. Zo heeft het een groot deel van zijn eigen tokens vernietigd en Reddit is nu niet meer in staat om nieuwe MOON-coins te printen.

Ook is het sociale mediaplatform nauw verbonden met de Fortnite-token BRICK. Beide tokens worden sinds afgelopen augustus verhandeld op de crypto exchange Kraken.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment