‘Solana beursfondsen afhankelijk van Amerikaanse verkiezingen’

Louise de Graaf


De goedkeuring van een Ethereum Spot Exchange-Traded Fund (ETF) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de deur geopend voor mogelijke altcoin ETF’s, zoals die voor solana (SOL). Echter, de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 kan een cruciale factor zijn in de toekomst van dergelijke ETF’s. Dat stellen experts voor de toekomst van crypto ETF’s.

Crypto Ontbijt: Memecoins onderuit, PayPal op Solana, Crypto op NYSE & meer

Crypto Ontbijt: Memecoins onderuit, PayPal op Solana, Crypto op NYSE & meer

Goedkeuring Ethereum ETF geen garantie voor altcoins

Hoewel de SEC recentelijk de goedkeuring heeft gegeven voor ETF’s voor ethereum (ETH), betekent dit niet automatisch dat andere altcoin ETF’s snel zullen volgen. De huidige SEC-voorzitter, Gary Gensler, benadrukte dat het proces tijd kost en dat elke nieuwe aanvraag grondig zal worden geëvalueerd.

Volgens Gensler zal de lancering van beursgenoteerde fondsen voor andere coins nog wel even op zich wachten. Het is duidelijk dat de SEC voorzichtig is met het goedkeuren van nieuwe crypto ETF’s. Daarbij ligt de nadruk vooral op marktintegriteit en bescherming tegen prijsmanipulatie.

Ophelia Snyder, medeoprichter en voorzitter van 21.co, vertelt dat de verwachtingen voor nieuwe altcoin ETF’s niet te hoog moeten zijn. Dat liet hij weten in gesprek met CoinTelegraph.

“Het is onwaarschijnlijk dat de goedkeuring van ETH zal leiden tot een grote golf van goedkeuringen”, aldus Snyder.

Snyder speelt als voorzitter van 21.co, die sponsor en adviseur zijn voor ARK Invest’ Ether ETF, een belangrijke rol in de ETF-wereld. Zijn bedrijf heeft inmiddels bijna $990 miljoen activa onder beheer. Daarmee benadrukt hij de groeiende interesse in een beursgenoteerd product voor solana.

Uitkomst Amerikaanse presidentsverkiezingen worden cruciaal

De aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen kunnen een aanzienlijke impact hebben op de regulering van crypto-ETF’s. Een overwinning van Donald Trump, die zich heeft gepresenteerd als pro-crypto, kan leiden tot een soepeler klimaat voor crypto-activa. Dit zou kunnen betekenen dat meer altcoin ETF’s, inclusief die voor solana, een grotere kans hebben op snellere goedkeuring.

Eric Balchunas sluit zich bij die prognose aan. Aan CoinTelegraph liet hij weten dat een overwinning voor de oud-president Trump grote positieve gevolgen kan gaan hebben.

“Als Trump wint, zouden we naar mijn mening andere munten als ETF’s kunnen zien.”

Daarentegen, als de Democraten aan de macht blijven, is de kans groot dat de huidige strikte benadering van de SEC blijft bestaan. Dit zou de goedkeuring van nieuwe altcoin ETF’s vertragen of zelfs verhinderen.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment