Solana koers stijgt 30% na lovende uitspraken van bekende investeerder

Louise de Graaf


In een recent interview met CNBC’s Squawk Box heeft Cathie Wood, de CEO en CIO van investeringsfirma ARK Invest, haar inzichten gedeeld over de crypto-sector. Tijdens het interview deed ze een aantal interessante uitspraken over Solana (SOL). De uitspraken werden warm ontvangen, de prijs van solana is sinds het interview namelijk met bijna 30% gestegen.


📈 Bitcoin verdienen? Veilig thuis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

“Solana is sneller dan Ethereum”

Wood sprak uitgebreid over de potentiële rol van Solana als een belangrijke infrastructuurspeler in de crypto-sector. Ze benadrukte dat Solana sneller en kosteneffectiever is dan Ethereum, wat mogelijk zou wijzen op het vermogen van Solana om een aanzienlijk marktaandeel te winnen.

“Solana is nog sneller en kosteneffectiever dan Ethereum, dus er zijn infrastructuurkansen,” merkte Wood op tijdens het interview.

De erkenning van Solana’s technologische voorsprong en de toenemende belangstelling van investeerders voor het project lijken een steun in de rug te geven van de koers, die de afgelopen weken al met meer dan 100% in waarde is gestegen.

Sinds de uitspraken is de koers van solana met bijna 30% gestegen. Op het moment van schrijven is de prijs van SOL 60,34 euro op Bitvavo. Dat is 10,7% hoger dan 24 uur geleden.

Solana, oorspronkelijk bedacht als een sneller en goedkoper alternatief voor Ethereum, lijkt daarmee te herstellen van de negatieve impact van het faillissement van crypto exchange FTX.

Solana koers steeg al met 175%

Het interview met Wood benadrukte ook ARK Invest’s betrokkenheid bij de crypto-sector. De firma, bekend om haar innovatieve investeringsstrategieën, heeft aangegeven zich te richten op de bredere adoptie van crypto en de onderliggende blockchain-technologie.

De focus van Wood op Solana naast andere belangrijke spelers zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), onderstreept het geloof van ARK Invest in de diversificatie binnen de crypto-ruimte.

Deze recente uitspraken van Wood op CNBC’s Squawk Box draaiden overigens niet alleen om Solana, maar onderstrepen ook de groeiende interesse en het potentieel van de crypto-sector als geheel. Met de verwachting dat het eerste bitcoin spot beursfonds (ETF) in de Verenigde Staten goedgekeurd gaat worden, is het sentiment op de markt flink positiever geworden.

Solana is echter een van de grote uitblinkers. Eerder viel te lezen dat de koers van SOL in 30 dagen met maar liefst 175% in waarde steeg. De reden van de stijging zou naast het algemene positieve sentiment ook in andere hoeken gevonden kunnen worden Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment