Solana verwelkomt opvallend veel nieuwe crypto’s, memecoins domineren

Louise de Graaf


Solana (SOL) is vanwege zijn extreem lage kosten een populaire thuisbasis voor de creatie van nieuwe cryptomunten. Bijna kosteloos kun je al je eigen token op de populaire layer-1 blockchain maken. De afgelopen maand zijn er bijna een half miljoen nieuwe tokens op het Solana netwerk gelanceerd, waarvan het leeuwendeel weinig fundamentele waarde lijkt te hebben.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

455 duizend nieuwe Solana cryptotokens

Volgens data van The Block Pro zijn er gedurende de maand mei maar liefst 455.000 nieuwe tokens in het leven geroepen op het Solana netwerk. Hiermee gaat Solana veruit aan kop vergeleken met BNB Chain (BNB), Ethereum (ETH) en populaire Ethereum schalingsnetwerken zoals Base, Arbitrum (ARB) en Optimism (OP).

Het Ethereum mainnet en layer-2 netwerken Arbitrum en Optimism haalden vorige maand stuk voor stuk minder dan 20.000 nieuwe tokens binnen. BNB Chain zag 39.000 tokens gecreëerd worden op zijn netwerk en Base, het vorig jaar gelanceerde schalingsnetwerk voor Ethereum, verwelkomde 177.000 nieuwe cryptomunten. Het contrast met Solana is dus erg groot, zelfs vergeleken met Base.

Het gros van de nieuwe tot stand gekomen Solana-tokens zijn gebaseerd op memes. Memecoins trekken de afgelopen tijd steeds vaker tot de voorgrond van de cryptomarkt, en dus wagen steeds meer crypto-fanaten een poging om een eigen succesvolle memecoin te lanceren.

De koersen van verschillende memecoins zijn sinds het begin van het jaar al met honderden procenten de lucht in geschoten. Vanwege Solana’s gebruiksvriendelijke manier voor het aanmaken van nieuwe tokens, ‘leven’ veruit de meeste memecoins op het Solana netwerk.

Solana memecoin-giganten zoals dogwifhat (WIF), bonk (BONK) en book of meme (BOME) zijn stuk voor stuk uit het niets de top van de cryptomarkt binnengevlogen dankzij gigantische prijsstijgingen, en bieden veel crypto-investeerders motivatie om met een eigen munt dezelfde successen na te streven.

Memecoin-maker levert grote bijdrage

Het in maart gelanceerde Pump.fun heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de recente massale toevoer van nieuwe tokens op Solana. De token creatie-dienst biedt gebruikers de mogelijkheid om met slechts een paar klikken eigen Solana-tokens te maken.

De website was onder andere het lanceerplatform voor politieke memecoins zoals Jeo Boden en Doland Tremp, die recent in de schijnwerpers kwamen vanwege de aankomende Amerikaanse verkiezingen.

Sinds het begin van het jaar zijn er al meer dan 1,1 miljoen nieuwe tokens op Solana gelanceerd. Dit vertegenwoordigt het leeuwendeel van de in totaal 1,4 miljoen tokens die sinds de lancering van het netwerk in 2020 zijn aangemaakt. Dit weerspiegelt de enorm toegenomen hype omtrent memecoins van de afgelopen tijd.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment