Solana wil nieuwe goedkopere crypto smartphone uitbrengen

Louise de Graaf


Solana (SOL) is mogelijk van plan om binnenkort alweer een nieuwe mobiele telefoon uit te brengen na het onverwachte succes van zijn voorganger.


Waarom je de toekomst van deze drie crypto in de gaten moet houden

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

De nieuwe Solana telefoon

Na het succes van de Solana Saga telefoon, is Solana Mobile van plan om binnenkort zijn opvolger aan te kondigen. Althans, als we een anonieme bron mogen geloven die dit meldt aan CoinDesk.

De nieuwe telefoon heeft nog geen officiële naam. Het moet volgens de anonieme bron vergelijkbare functies bieden als zijn voorganger, waaronder een ingebouwde crypto wallet, aangepaste Android-software, en een ingebouwde ‘dApp Store’ voor crypto applicaties.

Het grote verschil ligt in de hardware en voornamelijk in het prijskaartje als we de anonieme bron mogen geloven.

De Solana Saga en de BONK airdrop

De originele Saga telefoon lanceerde voor een prijs van $1.000. De lancering van de Saga telefoon ging aanvankelijk echter gepaard met matige verkoopcijfers. De telefoon werd al afgeschreven door de markt.

Daar kwam verandering in toen crypto handelaren ontdekten dat de telefoon wordt geleverd samen met 30 miljoen tokens van de bonk (BONK) memecoin.

De meegeleverde tokens schoten eind vorig jaar hard omhoog in waarde. De BONK koers steeg van $0,00000018 op 20 oktober naar een all-time high (ATH) van $0,00003415 op 15 december. Daarmee was BONK met bijna 19.000% gestegen.

Ondertussen was de prijs van de Saga telefoon teruggebracht naar $600 vanwege de slechte verkoopcijfers. Dat betekende dat de 30 miljoen BONK tokens aanzienlijk meer waard waren geworden dan de telefoon kostte.

Het zorgde ervoor dat het toestel plotseling als hete broodjes over de toonbank ging. De Solana Saga werd in rap tempo compleet uitverkocht en na de uitverkoop werden de telefoons soms wel voor $5.000 per stuk verkocht op de tweedehandse markt.

De onverwachte populariteit van het toestel zorgt ervoor dat Solana sneller dan verwacht een nieuwe toestel op de markt wil brengen. Volgens de anonieme bron zal deze ook goedkoper worden dan zijn voorganger. Hoeveel goedkoper wordt echter niet verteld.

De grote vraag is of het nieuwe toestel ook wordt geleverd met een dergelijke airdrop als BONK tokens. Dat gezegd hebbende, is de koers van BONK sinds de hype eind vorig jaar alweer met 60% gedaald.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment